Back
Featured image of post PESEDENELIȘTII susțineau la unison că nu vor crește taxele...

PESEDENELIȘTII susțineau la unison că nu vor crește taxele...

Acum îngroapă economia României, oricum șubrezită, greu încercată de crize succesive, prin noi biruri secătuitoare pentru români. Guvernanții își acoperă astfel, cred ei „strategic”, propriul huzur și incompetența.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susținea în urmă cu câteva luni că, citez, „nu dorim taxe noi sau măriri de taxe și impozite, mai ales într-o perioadă de criză. Trebuie să avem un sistem fiscal european”.

La rândul său, ca premier, Nicolae Ciucă, președintele PNL, declarase anterior că, citez, „Nu vom creste taxe și impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri. Vom menține regimul fiscal actual al IMM-urilor, schemele de ajutor de stat pentru încurajarea investițiilor și toate măsurile aflate în vigoare pentru susținerea antreprenorilor.”

Clar, oameni, politicieni „de cuvânt” care se împăunează că susțin și asigură „stabilitatea țării”.

Așadar, printre altele, conform proiectului pentru care urmează să asume responsabilitatea Guvernului în Parlament, vor proceda astfel:

-          Sporesc taxele pentru microîntreprinderi;

-          IT-știi vor plăti impozit pe venit pentru sumele de peste 10.000 de lei / Se va aplica până în 2028;

-          Angajații din construcții, agricultură și industria alimentară vor plăti CASS;

-          Va crește de la 5% la 9% pentru livrarea de locuințe sociale, livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, livrarea și instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură și alte sisteme de încălzire de înaltă eficiență;

-          TVA crește de la 5% la 9% pentru livrarea de locuințe care au o suprafață utilă de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodărești, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depășește suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziționate de persoane fizice;

-          Crește de la 5% la 19% TVA pentru sălile de fitness;

-          Tot de la 5 la 19% crește și pentru bâlciuri, parcuri de distracții și parcuri recreative, evenimente sportive;

-          Se propune trecerea de la aplicarea cotei reduse de TVA de 9%, la aplicarea cotei standard de TVA pentru livrarea de bere fără alcool și de alimente cu zahăr adăugat, al căror conținut total de zahăr este de minimum 10g/100g produs;

-          Se introduce o taxă pentru zahăr;

-          Persoanele care au venituri din activități independente vor avea un nou plafon pentru plata CASS de 10%.

Aceste taxe vor lovi buzunarul tuturor românilor, plus taxele suplimentare din multe alte domenii, implicit pentru bănci, vor spori dobânzile, inflația și se vor repercuta prioritar negativ tot asupra bietului contribuabil.

Prin urmare, merită votați în continuare acești politicieni performanți care (des)„stabilizează” România, pentru ca ei să-și conserve privilegiile și huzurul în continuare. Iar pentru a se asigura suplimentar că vă mai fentează o dată, tocmai pritocesc USL 2 (PSD-PNL), adică „Pesedenele”.

Doar v-au mai prostit o dată anterior și le-a ieșit…

Last updated on Sep 20, 2023 09:32 UTC
comments powered by Disqus