Back
Featured image of post Plimbărețul care sfidează România

Plimbărețul care sfidează România

Administrația Prezidențială s-a transformat într-o agenție de voiaj de lux. Știe cineva cu ce beneficii s-a ales România, în 2022, de pe urma celor 16,6 milioane de lei cheltuite pentru deplasările externe ale șefului statului? Dar din milioanele cheltuite în acest an pe deplasări fără număr, cu o aeronavă de o opulență kitschoasă, de neam prost?

Prin comparație, președintele Cehiei și soția sa au optat pentru o cursă de linie obișnuită ca să ajungă la încoronarea regelui Charles. La al nostru, mai fițos, îi „pute” în cursa de linie, așa că a închiriat un avion privat de lux și îl utilizează pe post de „taxi”, cu escală și servicii de îmbarcare și debarcare a nevestei la Sibiu. Plătesc fraierii de români, câtă vreme bugetul pe care îl are la dispoziție Administrația Prezidențială pentru acest an este de 33 de milioane de lei.

Mă uit așa cu silă către peneliștii și pesediștii care întorc privirea strategic în altă direcție, cum nu are curajul niciun mare demagog din fruntea țării să-i bată obrazul nesimțitului de la Cotroceni. Să-i spună de la obraz, măi, domn președinte plimbător, risipitor, chiar te faci că nu vezi România reală care face foamea, că au ajuns cei pe care-i reprezinți la disperare, consternați de batjocura „ României lucrului tău bine (contra)făcut”, fățarnic decăzut?!

Last updated on May 09, 2023 10:31 UTC
comments powered by Disqus