Back
Featured image of post PMP retrospectiva lunii iunie 2019

PMP retrospectiva lunii iunie 2019

Analiza PMP după europarlamentare — Decizii ale Colegiului Național al PMP\Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a afirmat că, după alegerile din 26 mai, “foşti profitori s-au trezit în a-şi revendica identitatea politică” în cadrul PMP, dar pe care “nu i-a mai văzut nimeni în ultimii trei ani” şi, în acest context, conducerea partidului va lua o serie de decizii referitoare la evidenţa membrilor.

La finalul Colegiului Naţional din 24 iunie, liderul PMP a declarat: „Pentru noi este un lucru extraordinar că partidul a reușit să obțină peste 520.000 de voturi și în analiza noastră am încercat să găsim cele mai potrivite măsuri pe care trebuie să le luăm pentru a reuși ca cele 17 organizații care au avut un scor de sub media partidului să obțină rezultate mai bune atât în toamnă, cât și la alegerile de anul viitor.” Colegiul Național al PMP a decis revocarea din funcție a celor 17 președinți de organizații, aceștia rămânând la conducere ca președinți interimari.
În perioada următoare, conducerea partidului, împreună cu colegii din aceste județe, vor încerca să găsească cele mai bune formule pentru a consolida structurile respective.
Noi parlamentari PMP în Camera Deputaților și Senatul României\Cătălin-Lucian Iliescu îl înlocuiește în Senatul României pe Preşedintele Băsescu, iar Sebastian Moise îl înlocuiește în Camera Deputaților pe Eugen Tomac, după ce liderii PMP și-au preluat mandatele de europarlamentari.\Cătălin-Lucian Iliescu — inginer, președinte PMP Sector 5, vicepreședinte PMP, fost consilier general București, îl înlocuiește în Senatul României pe Preşedintele Băsescu. “Voi onora cu cinste și respect această importantă funcție. Mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și îi asigur că nu-i voi dezamăgi. Cu respect, Lucian Iliescu”
\Sebastian Moise, preşedinte PMP Sector 1, îl înlocuiește în Camera Deputaților pe Eugen Tomac. “Mă simt onorat să fi depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor și să fiu, începând de astăzi, unul dintre parlamentarii Partidului Mișcarea Populară, deputat în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti.”
\Soluţiile PMP pentru îmbunătăţirea votului din Diaspora\PMP susţine votul anticipat pentru românii din diaspora, astfel încât procesul de votare să se desfăşoare în două zile, sâmbăta şi duminica, şi solicită Ministerului de Externe să facă o hartă a comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării.\Chiar din 2016, PMP a cerut să se introducă votul prin corespondenţă şi pentru alegerile prezidenţiale şi pentru alegerile europarlamentare. În 6 iunie a.c., PMP a depus în Parlament o iniţiativă prin care a cerut ca, pentru diasporă, să se organizeze alegerile în două zile.
„Este esenţial să înţelegem un lucru fundamental – şi anume că în Europa avem 3,5 milioane de cetăţeni români şi există foarte multe comunităţi compacte unde locuiesc de la 1.000 până la 7.000 de cetăţeni rezidenţi în acea comunitate”, a afirmat președintele PMP, Eugen Tomac. El a cerut MAE să solicite, prin misiunile diplomatice, date exacte cu cetăţenii români care locuiesc în comunităţile din afara ţării.\Victorie pentru PMP în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală\Printre propunerile PMP care au fost acceptate se află un amendament foarte important care va impune Ministerului Afacerilor Externe să ceara înainte de data alegerilor ministerului de resort din fiecare stat, numărul cetățenilor români care își au domiciliul, reședința sau altă formă de înregistrare în statul respectiv.
De asemenea, PMP a solicitat, și amendamentul a fost acceptat, ca în ziua alegerilor, un reprezentant al secției de votare să constate numărul cetățenilor români aflați la coadă în fața secțiilor de vot și, în funcție de acesta să prelungească ora alegerilor până la ora 24. Tot o propunere a PMP acceptată de comisie este și votul anticipat de 3 zile și votul prin corespondență, a declarat deputatul PMP de Diaspora, Doru Coliu.\Criticile aduse de PMP Codului Administrativ, adoptat de Guvern prin Ordonanță de Urgență\Marius Paşcan, președintele executiv al PMP, a scris pe Facebook: „Codul Administrativ transformă România în moșia PSD și feuda baronilor locali. Dăncilă e Dragnea în varianta feminină, la fel de toxică politic și periculoasă”. În postarea sa, acesta explică și ce anume este greșit la acest Cod Administrativ: „În esență, acest cod stabilește pensii speciale pentru aleșii locali, respectiv pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, care se vor acorda acestora pe lângă pensiile normale.

O altă prevedere stipulează că proiectele care vizează administrarea patrimoniului vor putea fi adoptate doar cu votul a jumătate plus unu din consilierii în funcție, față de cele două treimi din voturi necesare până acum… Totodată, răspunderea aferentă actelor administrative este transferată de la primari și demnitarii anterior menționați către funcționarii publici… Avizarea concursurilor pentru posturi de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici este înlocuită cu o notificare prealabilă către ANFP și cu obligația publicării anunțului pe site-ul ANFP și în Monitorul Oficial.
Marius Pașcan mai susține că, prin adoptarea acestei Ordonanțe de Urgență, Viorica Dăncilă își cumpără susținerea baronilor locali, dar îi sfidează pe români și subminează grav activitatea Parlamentului.\PMP a votat legea pensiilor\PMP a votat Legea pensiilor pentru că bătrânii României trebuie să trăiască decent şi să fie beneficiari ai creşterii economice.

PMP dorește însă desfiinţarea pensiilor speciale și revenirea la un model de creștere economică sustenabilă, care să asigure plata pensiilor și o viață mai bună pentru toți românii. „Vrem o viață mai bună pentru români, prosperitate și bunăstare! PMP susține creșterea sustenabilă și echitabilă a salariilor și a pensiilor, respectarea principiului contributivității, eliminarea pensiilor speciale și o dezvoltare sănătoasă a economiei naționale prin investiții, ample lucrări de infrastructură, autostrăzi, drumuri expres și centuri, considerând totodată domenii prioritare educația și sistemul medical, respectiv sănătatea… Ne pronunțăm, în schimb, vehement împotriva populismului, a demagogiei și ipocriziei prin care tratează aceste subiecte PSD și actuala guvernare, îndatorând ticălos România pe termen foarte lung și privilegiind, de fapt, strict electoral și oneros, propria clientelă politică.”, a declarat Marius Pașcan, liderul deputaților PMP.
PMP a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă\PMP a semnat și votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.
Chiar dacă a scăpat de moțiune, prim-ministrul a avut de îndurat tirul acuzațiilor opoziției. Adversarii politici le-au amintit guvernanților de situațiile jenante în care s-au aflat în ultimul timp. Deputatul PMP Marius Paşcan a amintit că nu este zi ca doamna Dăncilă să nu stâlcească limba română, că ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a făcut praf economia, Petre Daea este preocupat doar de oi si cormorani, iar Nicolae Bădălău a jignit diaspora în ritm de manele.
Obiectivele Preşedintelui Traian Băsescu în Parlamentul European\De ce se duce Traian Băsescu la Bruxelles?\Fostul președinte Traian Băsescu, ales europarlamentar la 26 mai, spune că vrea să meargă la Bruxelles pentru că acolo „sunt de dat niște bătălii”, bătălii pe care le-a sesizat în perioada când era în Consiliul European ca șef al statului, dar care nu erau așa de acutizate. El a dat ca exemplu incapacitatea Uniunii Europene de a-și proteja frontierele și s-a referit în context la o „invazie musulmană”.

„Sunt extrem de nemulțumit de pierderea capacității UE de a face politică globală. În ultimii 4-5 ani, Uniunea Europeană a devenit tot mai puțin relevantă în politica globală și totul deja se focusează pe cei trei poli de putere: Statele Unite, China, Federația Rusă, superputeri militare și superputeri economice, cu excepția Rusiei, care e o superputere energetică doar, dar e suficient ca să intre în tripleta care dirijează procesul de globalizare. Uniunea Europeană este tot mai evitată”, a declarat Traian Băsescu. De ce se întâmplă această stare de fapt? „Pentru că fiecare stat membru al Uniunii Europene face propria lui politică externă, deși Tratatul de la Lisabona ne obligă să avem o voce unică. Nu reușim!”, spune Traian Băsescu.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus