Back
Featured image of post Politicienii maghiarimii vădesc teama de propriul electorat dezamăgit și provoacă himere revizioniste

Politicienii maghiarimii vădesc teama de propriul electorat dezamăgit și provoacă himere revizioniste

Am ajuns să asistăm cu obidă, revoltă și furie dar și cu un ciudat sentiment de neputință, din partea autorităților statului, la continuarea batjocurii la adresa însemnelor oficiale ale României. De curând au fost ponegrite aceste simboluri naționale oficiale la nivelul Ambasadei României de la Budapesta, s-a continuat prin manifestările anti-statale, revizioniste și separatiste de la Târgu-Mureș și, iată, astăzi, asistăm în mod grav din nou la sfidarea românilor, la încălcarea legislației în vigoare prin pavoazarea festivă și fastuoasă a orașului Sfântu-Gheorghe exclusiv cu drapelul Ungariei.
Le transmit politicienilor maghiarimii și în mod special primarilor și aleșilor locali că sunt datori să respecte statul român, din care fac parte integrantă. Nu semănați vânt, dacă nu vreți să culegeți furtună! La solicit imperativ autorităților competente ale statului să susțină cu fermitate demersurile prefecților, în mod special din Mureș, Harghita și Covasna, de apărare și asigurare a legalității în privința arborării Drapelului Național al României cu prilejul unor manifestări publice, conform Legii 75/1994.
Mă întreb dacă la vreme de pace unora de prin instituțiile publice le tremură genunchii când trebuie să apere Constituția și să aplice legile țării, cum ar fi procedat cei în cauză în situația străbunilor noștri, care au făurit și apărat implicit în războaie națiunea română?!
Aceste acțiuni provocatoare de incitare la ură și separatism etnic trebuie respinse deopotrivă de către maghiari și de către români. Cu siguranță, tocmai spaimele politicienilor maghiarimii că își pierd influența și nu mai au argumente valide pentru a fi susținuți de propriul electorat dezamăgit generează aceste acțiuni de instigare etnic-separatiste inadmisibile. Maghiarii și românii de rând au aceleași probleme care sunt prioritar economice și privesc deprecierea nivelului de trai și nesiguranța zilei de mâine. În acest timp, din păcate, cei care defilează prin politică instigându-i la revizionism coabitează invariabil foarte bine cu guvernările prin București și prosperă.
Consider că împreună, români, maghiari, alături toate celelalte etnii, suntem mai bogați cultural și spiritual, de aceea vă îndemn pe toți maghiarii din România să nu vă ascultați liderii politici, care vă îndeamnă la separatism ori să-i desconsiderați și priviți cu superioritate pe români, determinându-vă practic să vă izolați etnic. Este în defavoarea noastră a tuturor! Am trăit împreună de secole și o putem face în bună pace în continuare, respectându-ne reciproc!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus