Back
Featured image of post Proiectele de dezvoltare ale județului Mureș, în derivă… 4. Managementul deșeurilor în județul Mureș

Proiectele de dezvoltare ale județului Mureș, în derivă… 4. Managementul deșeurilor în județul Mureș

Am comentat, în mai multe rânduri, anul trecut, incompetența managerială în privința gestionării proiectului privind deșeurile, la nivelul Consiliului județean Mureș, pe alocuri în tandem cu Consiliul local Târgu-Mureș. Un proiect de management integrat al deșeurilor care prevedea și reabilitarea siturilor istorice contaminate, în valoare 42.258.421 Euro (fără TVA), a fost defectuos administrat. S-a ajuns în situația să nu funcționeze instalația de tratare mecano – biologică de la Sânpaul, din lipsa unui operator; nu funcționa stația de transfer, stația de sortare și stația de compostare pentru zona Târgu-Mureș; nu funcționa colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reciclabile.
S-au mai găsit niscai operatori de atunci dar depozitarea deșeurilor este tot neconformă, contrară proiectului finanțat din bani europeni, iar deșeurile se aruncă grămadă, fără o prealabilă sortare, în depozitul de la Sânpaul, devenit o banală groapă de gunoi. Câtă vreme președintele Consiliului județean Mureș, Peter Ferenc, este un vajnic reprezentant al UDMR, cei de la Garda Națională de Mediu se fac că nu văd această situație… Mă întreb însă dacă responsabilii cu implementarea proiectelor din bani europeni vor sesiza utilizarea neconformă a resurselor financiare alocate acestui proiect și vor demara procedurile legale de recuperare a respectivelor sume, solicitând și răspunderea celor vinovați, pe unde vor scoate cămașa cei în cauză?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus