Back
Featured image of post Provocările și instigările etnice ale UDMR sunt inacceptabile!

Provocările și instigările etnice ale UDMR sunt inacceptabile!

Săptămâna trecută, în plenul Camerelor reunite al Parlamentului, am fost martori ai unei atitudini grotești, provocatoare, inacceptabile. Parlamentarii UDMR au boicotat cinic, in-corpore, absentând miercuri, 24 aprilie 2017, de la ședința comună solemnă a Camerei Deputaților și a Senatului, dedicată centenarului „Iași – Capitala României 1916-1918 și Oraș al Marii Uniri”. De altfel, UDMR a fost singura formațiune politică parlamentară, care nu a adresat niciun mesaj la acest eveniment solemn.
Constat că, în ultima vreme, mesajele și acțiunile politice ale UDMR se îndreaptă către o periculoasă extremă etnică. Această atitudine coincide cu acțiunile penale instrumentate de procurori sau aflate pe rolul justiției, în care sunt implicați politicieni și demnitari ai uniunii, care ocupă funcții în administrația publică locală. În această privință, în mod repetat, liderii UDMR au declarat public că sunt victimele unor abuzuri din partea procurorilor, în mod special că sunt vizați premeditat de către DNA. Scandalos de neadevărat!
La începutul lunii martie, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a trimis o sesizare către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în care solicită verificarea modului în care au acționat judecătorii și procurorii, care anchetează situaţia de la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş, al cărui director, etnic maghiar, este cercetat de DNA sub control judiciar.
Consiliul Superior al Magistraturii a verificat speța și a concluzionat că nu s-au săvârșit abuzuri. Adică, „nu a fost ilegal să fie audiați părinții elevilor de la Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș”. Este evident că statul român nu prigonește părinții și elevii maghiari, așa cum dau de înțeles și cum reclamă printr-o deliberată dezinformare udemeriștii, fie pe la Bruxelles și oriunde li se ivește ocazia în plan internațional.
Este lesne de constatat că presiunea politică pe care, fie prin declarații, fie prin manifestări publice de protest, au încercat să o pună asupra justiției, nu funcționează. Prin urmare, se pare că liderii UDMR au decis, în consecință, să-și radicalizeze mesajele și acțiunile politice. Parlamentarii uniunii provoacă în mod premeditat reacții politice ostile la nivelul Parlamentului României, dorind poate să dea impresia că sunt oprimați și izolați, elaborând inițiative legislative discriminatorii etnic, chiar neconstituționale. Iată doar câteva promovate până acum:
– Asigurarea discriminatorie și neconstituțională în unităţile sanitare și de asistență socială a personalului de specialitate cunoscător al limbii minorităților naţionale, acolo unde într-o localitate sunt cel puțin 5000 de minoritari.
– Amendarea cu încălcarea principiilor europene a proiectului legislativ pentru modificarea art. 8 din Legea drepturilor pacientului: în sensul în care dacă pacientul nu cunoaște limba română, informațiile i se aduc la cunoștință în limba maternă, practic etnia prevalând neconstituțional și discriminatoriu asupra competenței. Iar în România vorbim de 18 minorități…
– Amendamente la Legea privind Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, prin care deputatul Marton Arpad solicită eliminarea sintagmei național, ca „nepotrivită” și punerea de acord a legii cu „promisiunile conținute în Declarația de la Alba Iulia, în ceea ce privește drepturile individuale și colective ale minorităților naționale”…
Nu ține provocarea și manipularea, stimați colegi de la UDMR! Pledați și acționați responsabil pentru concordie și armonie în relațiile dintre cetățenii români, indiferent de naționalitate sau etnie. Respectați Constituția României, cultura și istoria poporului român! Respectați-ne și veți avea parte de același respect! România este patria noastră a tuturor!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus