Back
Featured image of post Provocarea mea…

Provocarea mea…

Am văzut diverși politicieni care au făcut donații pentru a veni în sprijinul unităților medicale aflate în luptă directă cu coronavirusul. Bine fac! Parlamentarii PSD susțin că donează jumătate din indemnizație pentru echipamente medicale. Parlamentari din toate partidele politice sunt implicați în acțiuni caritabile, în sprijinul semenilor pe care-i reprezintă. E firesc… Bogdaproste! Fiecare trebuie să se implice, după putințe, este un gest creștinesc care nu are nevoie de nicio publicitate.
Problema este că toate aceste acțiuni și donații sunt nesemnificative și pălesc prin raportare la cuantumul subvențiilor de la bugetul de stat care sunt alocate partidelor politice.
Anul trecut, subvențiile pentru partidele politice s-au ridicat la peste 252 de milioane de lei iar, în acest an, Autoritatea Electorală Permanentă estimează că acestea vor ajunge la peste 181 de milioane lei. PMP solicită de câteva luni eliminarea respectivelor subvenții și am inițiat un proiect legislativ în acest sens.
Așadar, dacă chiar doriți să veniți consistent și consecvent în sprijinul semenilor aflați în suferință și pentru consolidarea dotărilor sistemului spitalicesc, vă transmit tuturor politicienilor responsabili, că se poate reglementa rapid pe cale parlamentară ca subvențiile pentru partidele politice să fie transferate în domeniul sănătății. Acesta ar fi un gest corect, necesar și responsabil, pentru o Românie sechestrată de pandemie, molimă și boală.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus