Back
Featured image of post Puși la zid, desființați în presa germană

Puși la zid, desființați în presa germană

Astăzi, după spectacolul politic sinistru, al respingerii în Parlamentul României a premierului desemnat Cioloș și a guvernului său de improvizație și strânsură, presa germană îl desființează pe președintele României, Klaus Iohannis, și pe „fiul său risipitor”, evident Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis și Guvernul condus de premierul Florin Cîțu au gestionat haotic pandemia timp de luni de zile și „nu au făcut aproape nimic” pentru a contracara scepticismul generalizat legat de vaccinul împotriva COVID-19, scrie publicația germană Deutsche Welle.

„Iohannis și guvernul pe care l-a susținut, condus de prim-ministrul Florin Cîțu, care este acum doar interimar, au acționat haotic în gestionarea pandemiei de luni de zile, au închis ochii și chiar au minimizat pericolele coronavirsului”, mai consemnează Deutsche Welle, într-un articol semnat de Keno Verseck.

Când te fac praf chiar cei pe care te bazezi și care s-ar cuveni să te susțină la nivelul Uniunii Europene, nu prea mai rămâne altceva de comentat…

Iar în ediția românească a aceleiași publicații germane, Petre M. Iancu își încheie astfel analiza:

«Da, „fericita” Românie chiar e tristă. Chiar trece printr-o ”dramă națională de proporții teribile”. Și da, „prioritatea zero este salvarea” de vieți și „protejarea sănătății celor vulnerabili şi a celor bolnavi”. Dar și până acum era. Unde a fost infailibilul (Iohannis n.n.) până acum? Din cauza cui încă n-are țara guvern, dacă nu a lui și a fiului său risipitor?

Și dacă tătuca nu e infailibil, de ce n-o spune? De ce nu-și pune cenușă în cap? De ce nu-și asumă răspunderea faptelor sale și consecințele lor?

Sau e sub demnitatea paltonului său, a crosei lui de golf să admită că nu doar conspiraționiștii și colportorii de fake-news „fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața”, ci și politicienii ca el, pe care i-a preocupat în acest an puterea într-atât încât n-au mai avut vreme să se ocupe și de un biet stat ”eșuat”?»

Last updated on Oct 20, 2021 16:49 UTC
comments powered by Disqus