Back
Featured image of post Putem ierta dar nu uităm! Cine oare va avea curajul politic să-i umilească și batjocorească pe români?!

Putem ierta dar nu uităm! Cine oare va avea curajul politic să-i umilească și batjocorească pe români?!

Am solicitat luni, în ședința Comitetului liderilor din Camera Deputaților, să fie introdusă pe ordinea de zi a ședinței de plen de miercuri, 27.05 2020, Propunerea legislativă inițiată de UDMR privind consacrarea zilei de 15 Martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România. S-a aprobat introducerea proiectului pe ordinea de zi, prin votul pentru al liderilor PMP, PNL, PSD și PRO România, a votat împotrivă reprezentantul UDMR și s-au abținut liderii USR și ai grupului minorităților naționale. Este un proiect legislativ din 2017, respins în Senatul României, pentru care UDMR așteaptă de trei ani momentul oportun negocierilor politice cu o majoritate parlamentară în Camera Deputaților spre a fi adoptat.
De astăzi, udemeriștii au început presiunile și șantajul politic asupra liderilor PSD și PNL. Când le promit politic orice, când amenință pentru ca proiectul să fie eliminat de pe ordinea de zi a dezbaterilor din ședința de plen a Camerei Deputaților de mâine. Să vedem cine trădează primul, cui îi tremură genunchii și bărbăția, cine se ferește să dezbatem și votăm ÎMPOTRIVA acestui proiect care-i umilește pe români?!
Să ne înțelegem, maghiarii au trei sărbători naționale anual. Pot alege oricare altă zi să sărbătorească. Nu putem însă uita, nici șterge cu buretele ce s-a întâmplat la 15 martie 1848, când o dată cu revoluția pașoptistă din Ungaria, a început prigoana antiromânească, prin omoruri, schingiuiri, asuprire, batjocură și umilirea românilor transilvăneni.
Revoluționarul maghiar Kossuth Lajos, pornind de la ideea unei supremații maghiare, nu a vrut să acorde drepturi și românilor! De altfel, Kossuth a declarat: „În Ungaria nouă poate exista numai o singură națiune politică – cea maghiară. Popoarele nemaghiare sunt naționalități care se pot bucura de toată egalitatea în fața legii și un anumit grad de autonomie în religie și învățământ, dar nu vor putea deveni niciodată națiune politică, întrucât aceasta ar putea să destrame integritatea teritorială a Ungariei”. Fără să fie consultați, românii s-au trezit că revoluționarii maghiari au hotărât unirea Transilvaniei cu Ungaria, iar comisarii maghiari au plecat în diferite localități cu ordinul să extermine persoanele care se opun, capabile și instruite.
În programul revoluției pașoptiste a maghiarilor a fost introdus punctul 12 al Proclamației care prevedea Unirea Regatului Ungar cu Transilvania. În acest context, Dieta de la Cluj a proclamat unirea Transilvaniei cu Ungaria, fapt care i-a nemulțumit deopotrivă pe români și pe sași dar și o parte a maghiarilor. Însuși poetul Sándor Petőfi se ridicase împotriva hotărârii unirii Transilvaniei cu Ungaria, argumentând că în Dieta care luase decizia s-au aflat, din 300 reprezentanți, numai 3 români și 24 de sași. După această decizie, a început în Transilvania prigoana antiromânească iar cine protesta împotriva „unirii” era arestat, bătut și chiar spânzurat. Adevărate masacre pentru vina de a fi român și a nu fi de acord…
Comunitatea maghiară a sărbătorit și până acum această zi, nu a împiedicat nimeni manifestarea, nu este nevoie de nicio lege pentru a ne-o impune samavolnic, cu de-a sila, românilor și României.
NU vom accepta niciodată instituirea prin lege a unei sărbători naționale, aburcate nesimțit pe moaștele, sacrificiul, lacrimile și suferințele de care au avut parte străbunii noștri, românii transilvăneni!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus