Back
Featured image of post Radio Targu-Mures – Pascan: Se pot relua lucrările la ecologizarea iazului batal de la Azomureș

Radio Targu-Mures – Pascan: Se pot relua lucrările la ecologizarea iazului batal de la Azomureș

După 7 luni de blocaj, soluția a fost găsită și se va trece la Faza a II-a a proiectului „Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal”. Ecologizarea presupune eliminarea sursei de poluare din sol şi substanţele contaminate din iazul de peste 30 de hectare, pentru aducerea terenului la un standard corespunzător și redarea terenului în circuitul public.
Autoritatea de Management POS Mediu va aproba împărţirea pe faze a lucrării, precizează Ministerul Fondurilor Europene într-un răspuns la o interpelare adresată de senatorul de Mureș, Marius Paşcan.
În răspunsul primit, ministerul a comunicat că permite beneficiarului lucrării, Consiliul Local Tîrgu-Mureș, să facă plățile restante necesare, urmând să le deconteze.
Marius Pașcan a precizat că se va semna un act adiţional între Ministerul Fondurilor Europene şi Municipiul Tîrgu-Mureş, pentru decontarea lucrărilor efectuate şi facturate în perioada noiembrie–decembrie 2015:
Ministerul spune că nu poate deconta acum, dar permite beneficiarului lucrării, adică Consiliului Local, să facă plățile necesare din bugetul propriu, urmând ca ministerul să le deconteze. Consider că este un succes pentru demersurile pe care le-am făcut și implicit pentru adresarea directă la nivel de ministru, altminteri lucrările riscau să nu mai continue, să se blocheze toată investiția, ori este o investiție importantă a Tîrgu-Mureșului.”
Senatorul Marius Pașcan va remite comunicatul Ministerului Fondurilor Europene către Consiliul Local, care poate astfel să voteze alocarea sumelor necesare.
Pentru proiectul de ecologizare a iazului batal de la Azomureş, Primăria Tîrgu-Mureş a accesat o finanţare prin POS Mediu de peste 45,6 milioane lei fără TVA.
Lucrările ar fi trebuit să se încheie în 31 decembrie 2015, dar din cauza unor probleme tehnice termenul de a fost depăşit.\Sursa foto: zi de zi

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus