Back
Featured image of post Rețeta prăbușirii economice a României

Rețeta prăbușirii economice a României

Marinela Voivozeanu, lidera organizației de femei PSD din județul Călărași, a fost desemnată membru al Consiliului de Administrație la Șantierul Naval „2 Mai”, din Mangalia. Propunerea a făcut-o chiar ministrul PSD al economiei, Florin Spătaru, iar Marinela Voivozeanu declară presei că habar n-a avut ce „promovare” i se va da. A fost ca la loto sau „bingo”.

Fusese numită anterior, tot politic, șefa bibliotecii locale și afirmă, în cotidianul „Libertatea”, că spera la o poziție „pe educație sau pe cultură” unde, ca proaspăt inginer agronom, consideră că este calificată. I-a ieșit din urna partidului altceva: membru în Consiliul de Administrație al Șantierului Naval „2 Mai”, din Mangalia.

Zice doamna în cauză că „nu doar Călărașul face așa, toate organizațiile din țară fac. Se trimit CV-uri ca oamenii să fie promovați… consilii de administrație sau oriunde se poate… ministru secretar de stat, ca să ne aducem și noi aportul”.

Astfel, avem un inginer portuar ca ministru al Culturii iar, în ultimii ani, conducerile companiilor de stat au fost „căpușate” de clientela de partid. Au fost numiți oameni fără nicio pregătire în domeniul respectiv, doar pentru a le fi rotunjite veniturile și a cotiza la partid.

Așa au ajuns multe companii să aibă câte șapte membri în Consiliile de Administrație, deși de ani buni înregistrează economic pierderi. Un exemplu este compania TAROM: are șapte membri în conducere și fiecare câștigă peste șapte mii de lei lunar. Lista companiilor cu consilii de administrație suprapopulate este însă lungă: CEC, Eximbank, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, Romgaz, Hidroelectrica, Aeroporturi București, sunt doar câteva exemple.

Tot ce trebuie să facă membrii CA este doar să se întâlnească lunar sau, uneori, chiar mai rar. Conform unei investigații făcute de Digi 24 TV, La CEC, venitul anual al unui membru este de 224.784 lei. La Eximbank, fiecare membru încasează anual peste 198.000 de lei. În consiliile de administrație ale companiilor de stat din energie, la Romgaz, un membru câștigă o indemnizație anuală de 134.400 de lei, la Oil Terminal: 111.673 de lei, iar la Hidroelectrica: 87.291 de lei. Așa să tot faci profitabil politică, în timp ce statul constată consecvent diminuarea veniturilor la bugetul public.

Așadar, munciți vârtos români, strângeți cureaua, și votați ca partidele guvernării și clientela lor politică să o ducă tot mai bine. Cui îi pasă că economia României se prăbușește, dacă votul profitabil pentru partidele guvernării sporește?!

Last updated on Apr 03, 2023 10:29 UTC
comments powered by Disqus