Back
Featured image of post Reacție de toată jena a primarului municipiului Târgu-Mureș

Reacție de toată jena a primarului municipiului Târgu-Mureș

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, s-a chinuit să răspundă cumva pe pagina sa de Facebook acuzațiilor legitime care i se aduc privind tergiversarea neavenită a promovării prin PNRR a unui proiect de peste 21 de milioane de euro, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

A invocat că a răspuns suficient, câtă vreme un viceprimar l-a primit pe rectorul Leonard Azamfirei (fără niciun efect), apoi că „astfel de solicitări complexe nu trebuie luate într-o lună și nici în mod arbitrar, deoarece există multe aspecte de analizat”, că „fără implicarea și avizul Inspectoratului Școlar Județean Mureș nu este posibilă includerea unei noi instituții școlare în rețeaua de educație”.

Domnule primar, te întreb: ești iresponsabil, incapabil, ageamiu, diletant și chiar nu te pricepi deloc la administrația publică, ori ești răuvoitor, fie minți cu nerușinare și obrăznicie? (Poți să mă dai în judecată, abia aștept!) Pentru un astfel de proiect, care poate aduce 21 de milioane de euro municipiului Târgu-Mureș, dacă te pricepi și vrei investiții, resurse, dezvoltare, întrunești urgent echipa de specialiști ai instituției, împreună cu toți președinții de comisii din Consiliul local, invitând și conducerea UMFST, precum și conducerea Inspectoratului Școlar al județului Mureș. Astfel cauți și găsești o soluție rapidă de parteneriat. Într-o lună de zile de la solicitarea UMFST, l-ai pasat pe rector la viceprimar, să-și piardă amândoi vremea degeaba, iar Primăria Târgu-Mureș nu a făcut nimic concret în acest sens.

În schimb, între timp, Consiliul județean Mureș promovează o hotărâre de parteneriat cu Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș, din cadrul Universității „Sapientia”, doar pentru că desfășoară învățământ superior în limba maghiară. Atenție însă, Universitatea „Sapientia” își are sediul în Cluj iar la Târgu-Mureș este cel puțin discutabilă personalitatea juridică a unei simple facultăți. Este însă o aberație discriminatorie ca ditamai Consiliul Județean Mureș să facă parteneriat cu o facultate, doar pentru că este maghiară, în detrimentul celei mai mari și importante universități (UMFST) care reprezintă și un reper de bază al brandului de județ și municipiu reședință.

Așadar, explicațiile primarului sunt de toată jena, revoltătoare, și se adresează manipulator doar celor naivi sau nepricepuți în problemele administrației publice. Ce este mai grav însă ține de provocările toxice consecvente la conflictualitate, discriminare și discordie etnică, pe care cei din UDMR le lansează permanent în spațiul public, în timp ce politrucii parteneri ai guvernării îi susțin tacit pentru a-și proteja propriile profituri și interese egoiste. Ce tablou politic sinistru, grotesc!

Să vă fie rușine tuturor celor care consimțiți la o astfel de perspectivă etnic fatidică pentru județul Mureș și municipiul Târgu-Mureș!

Last updated on Aug 23, 2022 17:27 UTC
comments powered by Disqus