Back
Featured image of post Reduceți personalul de prisos din aparatul bugetofag al statului... degeaba

Reduceți personalul de prisos din aparatul bugetofag al statului... degeaba

Pârjolesc inflația și criza economică România, ne bântuie foametea iar prin guvern pesediștii fac vorbire de noi biruri, prin fiscalizarea și impozitarea progresivă, pentru cei din mediul privat care au „nesimțirea și tupeul”, chiar în aceste condiții nefaste, să mai producă plus valoare și să alimenteze bugetul de stat.

Pentru a da impresia că totuși lucrează, pentru prostime, guvernanții fac vorbire de înghețarea angajărilor la stat ca mare realizare. O mare gogoriță. Stimabililor, lăsați dezghețate angajările pentru cei competenți, pentru specialiștii de care are mare nevoie administrația publică: ingineri, proiectanți, experți în achiziții publice, arhitecți, economiști, juriști etc. și reduceți cohorta de neamuri, pile, cunoștințe, amante și rubedenii, aduse ticluit cu dedicație politică, incapabili, incompetenți, tăietori de frunze la câini, care parazitează și sufocă aparatul de stat.

Ca să fie clar despre ce vorbesc, aflați că România are în prezent cel mai mare număr de bugetari de după exercițiile revoluționare din 1989. Conform Ministerului Finanțelor Publice, în luna martie 2022, erau 1,267 milioane de angajați la stat, cu aproximativ 100.000 mai mult decât în octombrie 2019 (înainte de căderea Guvernului Dăncilă). În martie 2022, în administrația publică centrală erau 811.000 de angajați iar la administrațiile publice locale erau 456.000.

Așadar, nu-i omorâți pe privați printr-o suplimentară spoliere fiscală, ci reduceți personalul de prisos din aparatul bugetofag al statului degeaba. Altminteri, îngropați dezvoltarea României pentru proprii profitori, pentru protipendada intereselor voastre politice nesimțite, egoiste.

Last updated on May 24, 2022 07:42 UTC
comments powered by Disqus