Back
Featured image of post Români, e cazul să ne temem!

Români, e cazul să ne temem!

Am parcurs consternat comunicatul oficial căznit al Ministerului Afacerilor Externe, la o zi după ce am semnalat stupefiat acțiunea extremiștilor unguri din „Mișcarea celor 64 de Comitate”, care au acoperit emblema Ambasadei României de la Budapesta cu însemnul secuiesc. Ministerul pare mai degrabă stânjenit și deranjat că am semnalat evenimentul, determinând astfel o reacție publică vehementă, când era atât de dulce picoteala și letargia prin sistem iar totul ar fi fost trecut sub o strategică tăcere „diplomatică”, menită a nu tulbura „seraficele” noastre relații bilaterale. Doar România s-a obișnuit să încaseze consecvent provocările și obrăzniciile Budapestei, îndemnele unor oficiali la separatism teritorial etnic, alocările de resurse guvernamentale în acest sens, și a devenit aproape o plăcere masochistă, de ce să o perturbăm?!
Într-un limbaj de lemn penibil, MAE a reacționat într-un târziu și „îşi manifestă preocuparea”, „lansează un apel”, „transmite așteptările sale” și conchide pentru „promovarea unei relații bilaterale în parametrii unui parteneriat strategic”… Un bla, bla, bla grețos, penibil și infect, pentru care ai nevoie de un antivomitiv. Într-o traducere liberă a realităților, autoritățile ungare, care aveau datoria să asigure paza și securitatea Ambasadei României din Budapesta, au permis unor extremiști separatiști să se „cace” nestânjeniți (iertați-mi exprimarea neacademică) pe simbolurile oficiale ale României, iar acum Ministrul Afacerilor Externe le oferă diplomatic hârtie igienică și le transmite să le fie de bine, mai poftiți și mâine, în temeiul relațiilor noastre bilaterale strategice, vă oferim condiții optime pentru nevoile voastre fiziologice… Fiți binecuvântați! Înfiorător!
Alo, domnule ministru, Teodor „Pârțan” Meleșcanu, aceasta este reacția cuvenită a unui stat insultat tocmai la nivelul simbolurilor sale naționale sfinte și în anul de grație al Centenarului Marii Uniri?! Așa apărați și protejați Ambasada, care reprezintă o citadelă reprezentativă a unei țări într-un stat străin?! Așa le dați un semnal de mândrie și încredere cetățenilor români care văd în ambasadă un loc de refugiu și o pavăză la restriște într-o țară străină?! Ce mai căutați într-o demnitate atât de înaltă, într-un minister care reprezintă un simbol călăuzitor pentru românii de pretutindeni?!
Și ca toate să poarte numele neputinței generalizate, într-o țară schilodită instituțional, descompusă de „statul paralel” al confruntărilor dintre găști infracționale organizate, aburcate politicianist oneros la cârma României, ieri a mai fost „executat” un prim-ministru, nea Tudose, zis și „klingonianul”. L-a supărat pe Darth Wader-ul forței întunecate de la „Teldrum”, alias „Daddy” de românica, un „atotputernic” de prin Teleorman. Și să mai zicem că românii nu au pe deplin umor negru, pe care-l convertesc pătimaș chiar în realitate…
Ce poziție a demnității și onoarei, a bărbăției, să mai pretinzi într-o astfel de schimonosită conjunctură din partea unor instituiții reprezentative ale statului?! Care stat, când se sfâșie șacalii de parcă țara ar fi stârvul sau hoitul „victoriei” lor?! Și gândiți-vă că, pe măsură ce se șubrezesc rândurile susținătorilor parlamentari ai actualilor guvernanți, (re)vine puternic din umbră „salvatoarea” UDMR, cu toată hoarda separatiștilor coalizați strategic ca niciodată până acum, menită mesianic să susțină „stabilitatea” patriei a cărei Constituție nu o respectă și nici măcar nu o recunosc… Români, e cazul să ne temem!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus