Back
Featured image of post România captivă, solidară cu călăii

România captivă, solidară cu călăii

Odinioară, Guvernarea Emil Boc a redus numărul secretarilor de stat la 50. Astăzi, prin ministerele patriei sunt instalați 200 de politruci cu rang de secretar de stat. Unii au, alții nu au obiectul muncii, însă toți au salarii de peste 10.000 de lei net, secretară, șoferi, tot tacâmul privilegiilor funcției publice de rang înalt.

Coaliția PSD-PNL-UDMR crește în continuare numărul bugetarilor. Anul trecut, au sporit cu peste 16.000. România are în prezent 1,28 milioane de bugetari, iar circa 64% dintre aceștia activează în administrația publică centrală, conform datelor publicate chiar de Ministerul Finanțelor (MF).

Vă mai amintiți de promisiunile electorale pe care le-au făcut partidele guvernării, perorând pentru un guvern mai suplu, reducerea structurii bugetofage a statului și reforme fundamentale în această privință?

Ce păcat că o mare parte dintre români nu pricep ce li se întâmplă. Cât de fatalist pentru viitorul României că, la fiecare scrutin electoral, orbeții manipulați politic, propagandistic, stând cu mâna întinsă către ajutoarele sociale ale statului îi aleg pe aceiași călăi parveniți, îmbogățiți, să-i călăuzească.

Li se aruncă la prosteală câte o ciozvârtă, de fapt tot din munca lor, iar ei aplaudă frenetic și îi susțin pe aceeași spoliatori. Psihologia Sindromului Stockholm, victima captivă ajunge să-și simpatizeze călăul, devine solidară cu acesta. Per ansamblu, o Românie majoritar captivă pe care au pus mâna călăii.

Last updated on Mar 13, 2023 09:51 UTC
comments powered by Disqus