Back
Featured image of post România continuă să piardă, pe mâna reprezentanților săi nevrednici…

România continuă să piardă, pe mâna reprezentanților săi nevrednici…

Câteva argumente pentru a înțelege de ce România pierde consecvent confruntarea cu terți vizând apărarea intereselor noastre naționale.
Deși Parlamentul României, după multe confruntări și dispute politicianiste, a adoptat legea privind marcarea zilei de 4 iunie cu privire la semnarea Tratatului de la Trianon și recunoașterea internațională a fruntariilor României, președintele Klaus Iohannis nu a promulgat până acum această lege.
Drept consecință, Institutul Cultural Român, care se pregătea să organizeze în toate filialele sale, răspândite în întreaga lume, manifestări și acțiuni culturale de popularizare a semnificației acestei zile centenare, dedicate Trianonului, instituția și-a anulat toate programările. Am fost sesizat că ordinul s-a primit în acest sens chiar din partea Ministerului Afacerilor Externe al României.
De asemenea, de la nivelul conducerii TVR, adică a televiziunii publice naționale, s-a dat ordinul să nu se promoveze emisiuni dedicate Trianonului. De ce oare?
În contextul ingrat și pe baza unor interdicții revoltătoare, deși „Romfilatelia” planificase astăzi să introducă în circulație o emisiune de mărci poștale „Centenarul Tratatului de la Trianon”, pentru a aniversa 100 de ani de la recunoașterea internațională a Marii Uniri, aceasta a fost la rândul său anulată. Pe timbrul emisiunii, care avea valoarea nominală de 8,5 lei, urma să fie ilustrat Nicolae Titulescu, prim delegat al României la Conferința de Pace de la Paris, alături de Palatul Marele Trianon.
Vedeți cum pierdem doi românii pe mâna noastră, prin nesfârșite cedări, trădări, milostiviri sau lașități neavenite, în absența unor politicieni majoritar devotați țării, patrioți, a unor adevărați bărbați de stat necesari dar tot mai absenți la vârful României?
Vedeți cum ne poate spulbera organizarea unei cuvenite sărbători, cu semnificații istorice fundamentale pentru națiunea română, o simplă întrevedere dintre miniștrii de Externe ai României și Ungariei, Bogdan Aurescu şi Péter Szijjártó, petrecută în urmă cu doar câteva zile! Cine oare credeți că a avut și are de câștigat?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus