Back
Featured image of post România, față cu represiunea și apocalipsa porcină

România, față cu represiunea și apocalipsa porcină

Guvernul Dăncilă este toxic pentru România! „Îndrăznește să crezi” că iresponsabilitatea acestei guvernări, incompetența și neputința au aruncat România în cea mai mare criză cu care agricultura românească s-a confruntat după cel de-al Doilea Război Mondial. În cazul epidemiei de pestă porcină africană, nici Grindeanu, nici Tudose, nici Dăncilă, nici ANSVSA (aflată în subordinea directă a premierului) şi nici Daea n-au făcut nimic, în afară de a ridica „habarnist” din umeri. Toți au dat dovadă că au șoriciul gros și sunt părtași, de fapt, pe fondul „apocalipsei” porcine, la o afacere profitabilă de partid.
Guvernul României a fost avertizat, încă din februarie 2017, printr-un raport scris al experților Comisiei Europene, că nu se respectă normele sanitar-veterinare pentru a fi prevenită pesta porcină africană. Deși primele informații cu privire la epidemia de pestă porcină africană erau cunoscute de autoritățile din România de aproape un an și jumătate, statul nu a făcut nimic, până când fiul lui Liviu Dragnea a reușit să-și vândă porcii din propria fermă.
Cei care au avut informații din timp, au vândut suinele și și-au salvat afacerea. În acest timp, firmele de casă pesediste vând statului dezinfectanți în valoare de zeci de milioane de euro pentru „combaterea” pestei porcine. Această criză este cea mai bună demonstrație a faptului că Liviu Dragnea și acoliții săi guvernează România în interes personal, mai precis folosesc guvernarea pentru propria lor protecție penală și, finalmente, pentru profit. Aici nu mai poate fi vorba doar de incompetență, ci de o mare complicitate și ticăloșie politică.
Dincolo de această situație halucinantă, constatăm că a trecut aproape o lună de când această guvernare iresponsabilă a României, care îi ,,gazează” și bate pe români, ca pe vremea mineriadelor, în piața publică, nu dă socoteală pentru reprimarea violentă împotriva propriilor cetățeni participanți la mitingul de protest din 10 august.
Nu știm nici acum de ce jandarmii aveau asupra lor, la respectiva manifestare, armament cu muniție letală! Adică erau pregătiți chiar să tragă, la nevoie. În asigurarea măsurilor de ordine publică la o manifestare publică, nu are ce căuta armament de război. Dintr-o altă perspectivă sumbră, gândiți-vă ce se putea întâmpla dacă pistolul „pierdut” în acțiune de jandarmi ar fi ajuns în mâinile unui sau unor posibil iresponsabili participanți la miting?! Dar dacă s-ar fi multiplicat astfel de situații? Ne întrebăm legitim, cine a decis că jandarmii trebuie să poarte asupra lor, în 10 august, armament și muniție letală? Cine se face responsabil de represiunea împotriva propriilor cetățeni?! De ce ministrul de Interne, prefectul Capitalei și șefii Jandarmeriei se contrazic flagrant în declarații? Cine a coordonat strategia de racolare a grupurilor violente și de infiltrare a acestora în piață și cine a dat ordinul de protejare a provocatorilor? De ce această guvernare continuă să-și bată joc de proprii cetățeni, într-un an cu excepțională semnificație centenară, când ar trebui să-i reunească pe români?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus