Back
Featured image of post România lor prosperă, prin privilegii, hoție, corupție și mită...

România lor prosperă, prin privilegii, hoție, corupție și mită...

Ce imagine emblematică, sinistră, grotesc de realistă, asupra României.

În cel mai sărac județ al României, Vaslui, președintele Consiliului Județean, baronul pesedist, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii DNA, în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei, echivalentul a 250.000 de euro, pentru acordarea unui contract cu dedicație din banul public.

Nimic deosebit la PSD, de la Adrian Năstase și Miron Mitrea până în prezent, enumerându-i edificator doar pe câțiva dintre liderii pesediști condamnați penal la închisoare pentru fapte similare: Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Bădălău, Ionel Arsene și numeroși alții… Mulți încă neprinși.

La PSD, corupția se află în gena politică de sorginte comunistoidă. Sunt obișnuiți să promită demagogic că vor face și vor drege pentru binele poporului, în schimb tot ceea ce fac la cârma țării este doar spre binele și buzunarele lor. Problema multor români este însă naivitatea, memoria scurtă de la un ciclu electoral la altul.

Cu o pomană-două și o multitudine de promisiuni, pe care le primesc strategic de la pesediști înaintea alegerilor, tot din banul public, o bună parte dintre români uită tot răul pe care PSD l-a făcut României prin guvernări succesive corupte, de peste trei decenii încoace. Și nu doar pesediștii procedează astfel, nu sunt singurii călăuziți politic toxic de corupție. În această cheie trebuie analizate și recentele modificări fiscale, aflate în dezbatere publică ale guvernării PSD-PNL.

Plătiți români la taxe și impozite din greu, munciți ca sclavii să puteți supraviețui pentru ca ei să se înfrupte prin privilegii, huzur și resurse subtilizate cu dedicație de clientela politică, din sărăcirea cumplită a acestei țări. De fapt, se cuvin urmate chiar sloganurile electorale din campania electorală a PSD, utilizate în 2020, de politrucii „mândri că sunt români”: „Îndrăznește să crezi… România merită mai mult!”

Last updated on Sep 23, 2023 09:56 UTC
comments powered by Disqus