Back
Featured image of post România tembelă din capul unor miniștri paraleli cu realitatea

România tembelă din capul unor miniștri paraleli cu realitatea

Cică pentru decontarea lemnelor de foc prin tichetele valorice destinate românilor nevoiași, plimbate și operate de obosita Poștă Română, beneficiarii trebuie să facă dovada că au achiziționat material lemnos pentru încălzire, care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemne de foc, cum ar fi avizul de însoțire a mărfii, factura, bonuri fiscale.

Totodată, reperul temporal pentru decont va fi luna august 2022, zice ministerul de resort, „având în vedere criterii de economicitate, în sensul în care prețul pentru achiziționarea lemnelor pentru foc este mai scăzut în lunile de vară, astfel că se prezumă că multe dintre persoanele vulnerabile și-au achiziționat aceste materiale pentru încălzire încă din vara anului 2022.”.

Așadar inteligenții din guvern zic că toți românii și-au luat lemne de foc și au făcut stocuri pentru iarnă în luna august a anului trecut, raportându-se la prețul de atunci pentru decont. Idioții!

Talentele guvernării mai zic că le vor da telefoane inteligente beneficiarilor prin care pot efectua procedurile respective printr-o aplicație specială creată în acest sens. Din păcate, nu au reușit nici măcar să-i pregătească pe poștași până acum, care se plâng năuci, în fața noilor responsabilități, că nu știu cum vor opera și cum e cu cititoarele și scanările optice pentru decontarea facturilor prin Poșta Română. Ca la balamuc…

Așadar, sunați-vă bunicii și rubedeniile din zonele rurale, spuneți-le cum e cu digitalizarea, scanarea documentelor și introducerea lor în aplicația digitală, cu avizul de însoțire a mărfii, facturile și bonurile fiscale pentru lemne, dacă vor să beneficieze de tichetele pentru energie.

Nu era mai bine ca guvernanții să le mărească cinstit veniturile pensionarilor și ajutoarele sociale celor săraci pentru a putea face față crizei economice și facturilor crescute în devălmășie la energie și lemne de foc (ca să nu vorbim de mâncare, alimente și medicamente), fără a-i mai prosti și fenta printr-un hățiș birocratic năucitor?

Last updated on Feb 02, 2023 08:13 UTC
comments powered by Disqus