Back
Featured image of post Să apărăm țara de hoții din interior și de dușmanii din afară!

Să apărăm țara de hoții din interior și de dușmanii din afară!

România este acum blocată bugetar iresponsabil! Nu există încă nici măcar un proiect al bugetului de stat înaintat Parlamentului României, sunt stopate orice investiții, se încropesc peste noapte noi acte normative debusolante în privința fiscalității, destabilizante economic, iar prin culisele actualei coaliții de guvernământ se negociază cu cuțitele pe masă, într-un haos al găștilor politice dăunător țării. Această mascaradă clevetitoare, gureșă, sforăitoare, va zămisli discreționar traiectoria evoluției României pentru acest an și viitor.
Se negociază alocările bugetare pentru clientela politică, la pachet cu amnistia și grațierea, cu modificarea legislației și șubrezirea justiției, blocarea și controlul anchetelor penale cu implicații politice, mituirea electorală a diverselor categorii sociale prin diverse sporuri nesustenabile, secătuitoare pentru economie, pe fondul devalorizării monedei naționale, a sporirii inflației, contractării de noi împrumuturi și a îndatorării României pe termen lung.
Vom avea un an cumplit de greu iar pe fondul disperării liderului PSD, Liviu Dragnea, de a pierde guvernarea, partenerii săi de învârteli politice oneroase, cei din UDMR, profită din plin și forțează extremist. Udemeriștii anunță public deja că se va relua și depune în sesiunea parlamentară din această primăvară Codul administrativ, adică legea declarată în noiembrie neconstituțională de către Curtea Constituţională și care, practic, oficializa a doua limbă în România, cea maghiară… A fost reînregistrat și proiectul legislativ privind realizarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat Agenției maghiare de știri, MTI, că UDMR poartă în prezent discuţii dure cu partidele de guvernare privind distribuirea impozitului pe venit între administraţiile locale, clientela politică a maghiarimii pretinde tot mai multe resurse, foamea de bani e uriașă iar alocările vor contribui, paradoxal, tocmai la șubrezirea statului român din interior.
În acest timp, tonul politic îl dă guvernării României chiar Budapesta. Oficialii maghiari reiau presiunile asupra României cu privire la rezervele de gaz din Marea Neagră, susținând că este o „problemă uriaşă” faptul că OMV a amânat decizia de investiţie în proiectul offshore de extracţie a gazelor naturale. Câtă vreme Liviu Dragnea și miniștrii Guvernului Dăncilă tac vinovat și complice, întrucât puterea lor politică depinde de voturile udemeriștilor, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, acuză România că periclitează siguranţa energetică în regiune și adresează un apel UE şi SUA să exercite presiuni asupra țării noastre pentru a începe extracţia de gaze naturale din Marea Neagră.
Iată, așadar, câteva dintre problemele grave și complexe care privesc actualitatea politică românească. Rămâneți vigilenți și activi în spațiul civic, oameni buni, se cuvine să luptăm în solidar pentru interesele noastre naționale, să apărăm țara de hoții din interior și de dușmanii din afară!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus