Back
Featured image of post Se aude astăzi „glasul celui ce strigă în pustie”

Se aude astăzi „glasul celui ce strigă în pustie”

Cunoscut pentru smerenia sa extraordinară, mustrând fărădelegile oamenilor și chemându-i la pocăință, este doar „glasul celui ce strigă în pustie” pregătind calea pentru Domnul. A fost martor al coborârii Duhului Sfânt sub formă de porumbel, după ce l-a botezat pe Isus în râul Iordan, și a auzit vocea lui Dumnezeu confirmând că Isus este Fiul Său iubit​.

Predicile sale erau centrate pe nevoia de pocăință sinceră și pe apropierea Împărăției cerurilor. Este descris ca fiind îmbrăcat în haine din păr de cămilă și mâncând lăcuste și miere sălbatică. Aceste detalii subliniază stilul său de viață ascetic și dedicarea totală către chemarea sa spirituală​.

Sfântul Ioan Botezătorul a fost executat prin decapitare la ordinul regelui Irod, la instigarea Irodiadei, după ce Ioan l-a mustrat pe Irod pentru relația sa imorală cu soția fratelui său.

Sacrificat pentru credința sa, pentru moralitatea sa, pentru sfințenia vieții sale, rezonează și azi cu vocea celor care se desprind din turma păcătoșilor îndemnând la smerenie și pocăință, glăsuind din păcate cel mai adesea în pustiu…

Fiți binecuvântați, prieteni, toți cei care-i purtați întru credință mântuitoare numele sfânt!

Last updated on Jan 07, 2024 08:11 UTC
comments powered by Disqus