Back
Featured image of post Se impune urgent reglementarea situației administratorilor de condominii

Se impune urgent reglementarea situației administratorilor de condominii

La data de 28 septembrie 2018, a intrat în vigoare Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor. Conform prevederilor acestei legi „administratorii de condominii sunt obligați să dețină certificat de atestare profesională”, dar această meserie nu este recunoscută în România, adică nu figurează în nomenclatorul meseriilor. Mai exact, de la data intrării în vigoare a legii, niciun condominiu din România nu mai are administrator legal. Iar ca să devină administrator cu acte în regulă, fiecare doritor trebuie, conform legii, să facă un curs care să-l califice în această meserie nou înființată.
După cum am fost informat, reprezentanții Centrului Regional de Formare a Adulților Târgu-Mureș au cerut Ministerului Muncii și Justiției Sociale aviz pentru organizarea acestor cursuri de calificare, de îndată ce problema inserării acestei meserii în nomenclator va fi rezolvată.
Domnule ministru, vă solicit să faceți demersuri pentru rezolvarea urgentă a acestei situații de vid legislativ.
De asemenea, vă rog să mă informați când veți demara procedura de organizare a cursurilor de calificare, cine poate participa la aceste cursuri, pe ce perioadă se organizează și ce costuri implică pentru cei care doresc să se califice în această meserie.
(INterpelare adresată Ministerului Muncii și Justiției Sociale,Domnului ministru Marius – Constantin Budăi)

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus