Back
Featured image of post Semnați masiv pentru accesul României în spațiul Schengen

Semnați masiv pentru accesul României în spațiul Schengen

Astăzi, va avea loc o nouă întrunire a Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene. Se vor întâlni miniștrii de Interne din Uniunea Europeană. Se va discuta și despre spațiul Schengen. Însă nu se discută despre accesul românilor în spațiul Schengen, deși este prima ședință după cea din 8 decembrie 2022.

Majoritatea politicienilor europeni și români au spus după eșecul integrării României că, la următorul JAI, vom intra în mod sigur în Schengen. Iată că următorul JAI are loc chiar azi iar subiectul accesului nostru în Spațiul Schengen lipsește cu desăvârșire.

PMP rămâne singura formațiune politică din România care nu a abandonat lupta pentru ceea ce considerăm a fi un obiectiv legitim, de interes național, și o chestiune de demnitate națională. Toți ceilalți (Iohannis, Ciucă, Ciolacu, Bode) s-au ascuns după rușinea inimaginabilă pe care am suferit-o în decembrie, când prin voturile Austriei și Olandei a fost blocat accesul României și Bulgariei.

Puterea politică actuală i-a lăsat de izbeliște pe români – să fie tratați drept cetățeni de mâna a doua ai Europei.

Este nevoie ca Parlamentul European să intervină ca reclamant privilegiat în procesul deschis la CJUE de către europarlamentarul PMP Eugen Tomac. Pentru această acțiune, avem nevoie de susținerea românilor.

Am lansat o campanie prin care invităm cetățenii români să susțină această acțiune înregistrată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) printr-o semnătură pe care o pot transmite online pe www.romaniainschengen.ro.

Dragă, prietene, semnează și tu pentru accesul României în Spațiul Schengen, e dreptul nostru, reprezintă interesul nostru național.

Last updated on Mar 09, 2023 10:29 UTC
comments powered by Disqus