Back
Featured image of post Sindromul „Nicu” conduce și azi România

Sindromul „Nicu” conduce și azi România

Când a simțit că-i fuge puterea de sub picioare, în disperare de cauză, dictatorul Nicolae Ceaușescu le-a promis nemulțumiților că le mai dă o sută de lei. Ca la proști, așa din mărinimia și buzunarul său. Ura! N-a priceput că pe oameni i-a copleșit disperarea traiului mizer, că au ajuns în pragul subzistenței și făceau foamea „pe întuneric și pe frig fără a mânca nimic”.

După trei decenii de împliniri mărețe, urmașii de nădejde ai comuniștilor, socialiștii de astăzi și aliații lor de nădejde pseudo-liberali, procedează la fel cu dascălii țării. Le promit niște vouchere încercând să le cumpere tăcerea, făcându-se că nu înțeleg problema de fond. Învățământul are un buget de mizerie, inflația și creșterea prețurilor la produsele de bază au complicat dramatic existența iar salariile sistemului nu le permit majorității dascălilor măcar să-și întrețină propriile familii la nivelul subzistenței.

Acesta este respectul de care dă dovadă, în raport cu foștii săi colegi, profesorul din fruntea României eșuate și guvernul său de stânga - dreapta îmbârligat. Profesorii sunt tratați ca asistații social sau lăutarii, cărora le lipești o bancnotă de frunte și le spui să schimbe repertoriul de jale în altul mai vesel, că-i deranjează la huzurul politic.

Să le spui dascălilor că nu sunt bani, după ce primul profesor al țării face turism de lux pe milioane de euro din bugetul de stat. Când guvernul are 200 de secretari de stat și mii de consilieri gras plătiți, când și-au tras salarii sfidătoare pentru clientela politică prin miile de instituții ale statului, când au sute de reprezentanți prin consiliile de administrație ale societăților și agențiilor statului cu salarii de super-lux, când și-au mărit sumele forfetare ale parlamentarilor, salariile funcționarilor, când mii de profitori cocoțați la cârma țării cumulează pensii speciale nesimțite concomitent cu salariul unei funcții călduțe de tăiat frunze la câini și la stat, când România face achiziții sfidătoare de BMW-uri pentru poliție, când achiziționează armament de miliarde de euro, când acești nesimțiți și ticăloși care ne conduc sunt preocupați exclusiv de rocada funcțiilor la guvernare și propriile privilegii și beneficii batjocorindu-i pe cei de care depinde cu adevărat pregătirea educativă a tinerei generații și viitorul acestei țări.

Cam despre aceste probleme e vorba, pe fond, oameni buni…

Hristos s-a înălțat!

Last updated on May 25, 2023 09:50 UTC
comments powered by Disqus