Back
Featured image of post Situația actuală incertă a patinoarului acoperit și a sălii sportive multifuncționale din Târgu-Mureș

Situația actuală incertă a patinoarului acoperit și a sălii sportive multifuncționale din Târgu-Mureș

De aproape un deceniu, la Târgu-Mureș, se tot construiește o sală sportivă multifuncțională, fără nicio perspectivă oficială concretă de finalizare. În legislatură anterioară, în calitate de senator, am adresat mai multe interpelări pe acest subiect Ministerului Tineretului și Sportului, ca urmare a solicitării administrației publice locale din Târgu-Mureș de a prelua acest obiectiv și a finaliza lucrările blocate la un moment dat din cauza lipsei resurselor bugetare.
La acest demers, Ministerul Tineretului și Sportului a răspuns oficial prin adresa nr. 9880/D.R.P./28.10 2013, arătând că „este de acord cu trecerea în proprietatea/administrarea municipiului Târgu-Mureș a patinoarului acoperit din această localitate”, semnată de ministrul Daniel Bănicioiu. Ulterior, după aproape un an și jumătate, prin adresa nr. 2260/DRP/27.03 2015, Ministerul Tineretului și Sportului mă informa din nou că „va analiza situaţia lucrărilor de acoperire şi modernizare a patinoarului din Târgu-Mureş şi va face demersurile necesare pentru inițierea unui proiect de hotărâre de guvern, ale cărei prevederi vor fi fundamentate pe concluziile unei expertize a stadiului actual al lucrărilor, care va stabili noii indicatori tehnico – economici ai lucrărilor restante şi finanțarea necesară finalizării acestora”, document semnat de un alt ministru al Tineretului și Sportului, respectiv Gabriela Szabo.
Doamnă ministru, au mai trecut trei ani de la ultimul răspuns al ministerului pe care îl reprezentați și nu s-a întâmplat nimic semnificativ în privința acestui proiect, semn al demagogiei, delăsării și nepăsării sau a incapacității manageriale de care au dat dovadă predecesorii dumneavoastră în această funcție.
Zilele trecute, am fost contactat de părintele unui copil din echipa de hochei a clubului HCM. Cum sezonul pentru gheață a trecut, au început antrenamentele în patinoarul acoperit. Bineînțeles pe beton și cu role. M-a întrebat ce se mai știe despre situația patinoarului acoperit, unde s-ar putea interveni pentru urgentarea lucrărilor și dacă mai există vreo șansă pentru acest patinoar? Mi-a spus că este păcat „să umblăm prin alte județe în patinoare construite de guvernul ungar și, la Târgu-Mureș, să stăm cu patinoarul nefuncțional”. Spre rușinea mea, nu am știut ce să-i răspund concret, în pofida demersurilor pe care le-am făcut anterior în mod repetat către minister.
Așadar, doamnă ministru, întrebările care mi-au fost adresate de către tatăl acelui copil, vi le retransmit la rândul meu. Poate reușiți să-mi explicați de ce și unde s-au „prăpădit” procedurile privind transferul acestui obiectiv către administrația publică locală, culmea, tocmai atunci când politic se clama mai abitir decât oricând nevoia de descentralizare și de transfer către autoritățile publice locale a patrimoniului, precum și a investițiilor aflate în derulare, care constituiau o povară nesustenabilă pentru guvern și ministere?! Vă solicit să-mi comunicați, în plus, care este în prezent situația lucrărilor la această sală sportivă multifuncțională, când vor fi acestea finalizate, de asemenea, când va fi oficial pusă în funcțiune și care este perspectiva asumată de minister în privința administrării acestui spațiu multifuncțional?(Interpelareadresată Ministerului Tineretului și Sportului, doamnei Ministru Ioana Bran)

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus