Back
Featured image of post Solicităm măsuri speciale de sprijinire a vârstnicilor pentru distribuirea și achiziționarea de medicamente și alimente

Solicităm măsuri speciale de sprijinire a vârstnicilor pentru distribuirea și achiziționarea de medicamente și alimente

PMP a formulat o serie de observații menite să completeze Decretul semnat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. În acest sens, am solicitat să fie menținută valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență și sunt utilizate pe teritoriul țării.
Există o serie de documente a căror valabilitate nu poate fi prelungită în afara teritoriului României, de exemplu: copia conformă a licenței comunitare utilizată de operatorii de transport; cartela tahografică a conducătorului auto etc. Dacă nu se face această precizare, există riscul blocării persoanelor fizice/juridice în afara țării, acestea fiind induse în eroare că dețin documente valabile, în realitate documentele nefiind recunoscute de celelalte state.
De asemenea, am solicitat ca, prin ordin al ministrului Muncii și Protecției Sociale, să se stabilească măsurile de sprijinire a persoanelor vârstnice de 65 de ani și peste, pentru protecția acestora. Măsurile de sprijin se pun în aplicare de autoritățile administrației publice locale. Categoria persoanelor vârstnice este cea mai vulnerabilă, prin urmare, sunt necesare măsuri speciale, suplimentare de sprijinire a vârstnicilor, spre exemplu, pentru distribuirea și achiziționarea de medicamente și alimente.
Partidul Mișcarea Populară vă invită la solidarizare pentru ca împreună să reușim să trecem cu bine peste acest moment de cumpănă pentru România.
Întreaga clasă politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să-i apărăm pe cetățeni de acest virus nimicitor care a paralizat state întregi și a curmat viața a mii de oameni.
Viața și sănătatea au prioritate! E nevoie de oameni politici responsabili și de hotărâri ferme, rapide, înțelepte. Avem obligația să tratăm cu maximă responsabilitate această perioadă.
Dragi români, vă doresc sănătate maximă tuturor și numai bine!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus