Back
Featured image of post Somnul NAȚIUNII naște monștri!

Somnul NAȚIUNII naște monștri!

De ani de zile, afirm consecvent în spațiul public că politica separatistă, segregaționistă, de enclavizare pe criterii etnice, promovată de UDMR și, în general, de către politicienii care reprezintă maghiarimea, naște monștri. Izolaționismul, conexiunea și racordarea mediatică a maghiarilor din județele Harghita și Covasna aproape exclusiv la canalele și sursele de informație reverberate din Ungaria, controlate de FIDESZ și politica de purificare etnică promovată de Viktor Orban, au condus la manifestările anacronice, rasiste, xenofobe, petrecute la Ditrău, din păcate susținute chiar de prelați ai bisericii din localitatea respectivă. Dintre cele cinci cele mai vizionate canale de televiziune care se pot urmări în Transilvania, patru sunt controlate de guvernul ungar.
Am văzut câtă emoție, chiar furie, s-a stârnit la nivel național, câte luări de poziție pertinente, vehemente, din pricina tratamentului ostil al comunității locale, de alungare a celor doi muncitori srilankezi, angajați într-o brutărie din Ditrău.
Ce bine ar fi fost dacă se reacționa la fel de prompt când românii din HARCOV erau și sunt alungați de extremiștii maghiari, mână în mână cu cozile de topor, cei ,,mândri că sunt români”, care se complac la diverse complicități ale trădării naționale în interesul buzunarelor proprii și închid ochii, fără jenă sau scrupule, la manifestări similare, prin care sunt obstrucționați, presați etnic și ,,fugăriți” constant de ani de zile chiar românii din respectivele județe, din rândul unor comunități etnocentriste cu pretenții autonomiste de „stat în stat”.
În acest timp, unii se fac că nu văd nerespectarea simbolurilor de stat ale României în zonă, absența tricolorului și înlocuirea ostentativă a acestuia cu drapelul maghiar și însemnele așa-zisului Ținut Secuiesc. Absolut bizar, Guvernul României, în anterioara formulă configurată în jurul PSD, pare că subminează și finanțează deliberat șubrezirea statului român, de vreme ce pesediștii au virat în 2019, în conturile UDMR, peste 29 de milioane de lei, atingând astfel un nou record în raport cu anii anteriori. De menționat că UDMR nu a prezentat niciodată vreun raport cu privire la cheltuirea acestor sume uriașe de bani din fonduri publice.
Câtă vreme guvernanții României nu au nicio preocupare serioasă în raport cu realitățile periculoase din inima Transilvaniei, Ungaria a alocat maghiarilor din țara noastră peste 145 de milioane de euro în anul 2017 și o sumă similară în 2018. Anul trecut, Ungaria a lansat fundația „Pro Economica” – o replică a fundațiilor similare mai mici din Slovenia și Serbia – prin care s-a angajat să verse 312 milioane de euro sub formă de „mici” fonduri destinate dezvoltării agriculturii.
Sigur, sunt multe alte sume destinate „cumpărării” presei sau care constituie sponsorizări și diverse alocări pe căi ascunse prin care statul ungar achiziționează prin interpuși proprietăți, imobile, generează afaceri și își consolidează pozițiile în centrul statului român, în timp ce autoritățile României se fac că plouă. Cu cât județele Harghita, Covasna și parțial Mureș vor decădea economic, cu atât vor putea fi „cumpărate” mai ieftin.
Viktor Orban visează la refacerea Ungariei Mari și stimulează pe toate căile posibile materializarea autonomiei etnice a pretinsului Ținut Secuiesc. În acest an, desfășoară o campanie mediatică intensă, victimizându-se internațional, în raport cu cei o sută de ani trecuți de la parafarea Tratatului de la Trianon. Și bagă bățul prin gard provocând belicos România…
Îi îndemn deopotrivă, așa cum am făcut-o dintotdeauna, pe români, maghiari, romi, sași, evrei și toate celelalte etnii care compun binecuvântat județul Mureș, să nu se lase provocați, manevrați, manipulați de interesele și vrajba promovate de unii politicieni care prin astfel de tertipuri interetnic conflictualiste își dobândesc voturile de la un mandat la altul.
Sunt realități despre care vorbesc argumentat de foarte mulți ani și pare că doar ecoul răzbate de prin dezinteresul politic și pustiu…
Nu uitați: somnul NAȚIUNII naște monștri!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus