Back
Featured image of post Spre victoria prostiei finală

Spre victoria prostiei finală

Se apropie Crăciunul iar unii decidenți caută acum să îngrașe porcul, doar în ajun. Nu au avut destul răgaz cei aflați de ani de zile la conducerea țării să rezolve din vreme, pe cale diplomatică, să nu mai stea România pe tușa Schengen iar românii să nu mai fie tratați ca cetățeni de rang inferior prin Uniunea Europeană.

Președintele Iohannis a considerat prioritare în mandatul său schiul, golful, precum și combinațiile politice meschine pentru „guvernul meu”. România „normală” și a „lucrului binefăcut” rămâne la finalul mandatelor sale chiar mai needucată decât a preluat-o inițial prin demagogie electorală.

Când au văzut rechinii economici ai UE că au de-a face, în ce privește România, cu personaje ridicole, bizare, de talia sărăciei cu duhul a Veoricăi Dăncilă, cu infractori ieftin de cumpărat, care au transformat socialismul în afacere personală bazată pe furăciuni și îmbogățire din bugetul public, precum Adrian Năstase și Liviu Dragnea, cu generali de paie ajunși la apelul bocancilor și miniștri, narcisiști și grobieni, precum Gabriel Oprea, sau „parașutați” de conjunctură prin funcții de președinți de partid și premieri, precum Florin Cîțu dar și actualul nevolnic, Nicolae Ciucă (un penibil care, după numeroase gafe, vrând să pară doct, mare creștin, vorbește căznit nădușind în spațiul public despre „părintele Cleopatra”, în loc de Cleopa), cum să nu profite străinii și să-i fenteze pe papagali sau să-i prețăluiască pe niscai șperți, la bucată, pentru a pune mâna aproape gratis pe resursele și bogățiile acestei țări.

Zice înțelepciunea populară că „prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul”.

Uitați-vă la România prăbușită economic, trădată și vândută intereselor altor state, care se îmbogățesc exploatând resursele noastre, iar apoi ne transmit cu obrăznicie și tupeu că nu suntem demni de Schengen, că avem corupție, criminalitate organizată și migrație periculoasă pentru marii „puritani” de prin UE. La plăcintele noastre înainte, la reciprocitate înapoi.

Și priviți, concomitent, la fala impostorilor și profitorilor politici din fruntea patriei noastre, care ne spun triumfalist că suntem la economie „tigrul Europei”, că avem creșteri economice glorioase, spectaculoase, iar viitorul nostru este cât se poate de luminos. Vorba poetului „munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă”…

Pare că un blestem groaznic îi năucește și îndobitocește pe români și s-a aburcat înspăimântător, contagios, prin lideri, chiar la cârma țării. Dar situația nefastă nu ține doar de (i)responsabilitatea sau incompetența respectivilor lideri, ci rezidă și în opțiunea, (dez)orientarea majoritară la vot a celor care i-au mandatat să conducă această țară. De decenii, continuăm electoral să ne învârtim năucitor în același cerc vicios, „din greșeală în greșeală, spre victoria (prostiei) finală”…

Last updated on Dec 07, 2022 10:13 UTC
comments powered by Disqus