Back
Featured image of post Stau prea mulți netrebnici în fruntea statului…

Stau prea mulți netrebnici în fruntea statului…

Unii de prin fruntea instituțiilor de bază ale statului probabil nu-și prea înțeleg acum menirea, rolul și rostul. Am văzut că au transformat o mare prostie, anume posibila carantinare a persoanelor peste 65 de ani și după încheierea Stării de Urgenţă (chiar s-a elaborat un document care priveşte izolarea la muncă şi a celor care cu vârste între 40 şi 65 de ani) într-un subiect favorit al spațiului public. E ca în dialogul tâmp al personajelor „etiliste” din serialul „Las fierbinți”: „Bă, ești prost? Bă, ești nebun?”
Ce aveți cu cei peste 65 de ani, de ce îi tratați pe toți bunicii ca pe niște tâmpiți? Consider că vârstnicii au priceput foarte bine că sunt categoria cea mai vulnerabilă în fața coronavirusului, din pricina suferințelor medicale multiple, a comorbidităților. Este așadar bine să fie mai precauți, să se protejeze suplimentar. Dar de ce discriminați această categorie care reprezintă 18,5% din populația României (3,5 milioane de români)? Sunt părinții și bunicii noștri, care au în spate o viață de muncă și cotizații multiple către bugetul statului. Sunt cei cărora trebuie să le mulțumim pentru ce au făcut pentru noi, pentru țară, și să le ușurăm apăsarea anilor.
În logica acestei discriminări neconstituționale, neavenite, președintele SUA, Donald Trump, care are 74 de ani, ar trebui ținut cu forța acasă, lăsat doar la piață între orele 11-13, „arestat” sine die prin izolare la domiciliu. „Geniile” din fruntea statului vor imagina probabil „rezervații” pentru vârstnici și mai rămâne doar un pas diabolic de făcut: regim exclusivit, all-inclusive, privilegii la catafalc, pentru cei care vor alege direct cimitirul.
Să vă fie rușine, netrebnicilor pasageri la comanda instituțiilor statului, nesocotiți că finalmente ne îndreptăm cu toții în aceeași direcție temporală, nenegociabilă politic. Iar funcțiile pasagere nu salvează pe nimeni nici de bătrânețe, nici de moarte, nici de idioțenie, nesimțire și ridicol!
O, TEMPORA, O, MORES!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus