Back
Featured image of post Strigător la cer! Goga condamnat încă o dată și profanat

Strigător la cer! Goga condamnat încă o dată și profanat

Niște politruci contemporani, neghiobi și insignifianți pe scara istoriei naționale a României, au cutezat să pângărească memoria poetului pătimirii noastre, Octavian Goga. Pe soclul bustului poetului din Iași, cei cate conduc Primăria au montat o plăcuță cu inscripția: ,,Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României întrucât a fost militant fascist și antisemit”.
Măi, prăpădiților, jalnici ,,zoon” și epigoni bipezi, măi nevrednicilor, ați uitat să completați textul cu următoarele.
Goga și-a axat activitatea și cariera spre cinstirea istoriei, vădind originea românilor, continuitatea neîntreruptă în vatra de formare a poporului român, luptând pentru unitatea tuturor românilor, pentru idealul unirii într-un stat național și împotriva asupririi austro-ungare.
A adoptat o poziție critică față de exploatarea la care erau supuși țăranii din România și față de guvernanții de atunci ai României. Ca o consecință a acestor atitudini, Goga a fost deținut în iarna anului 1911 iar apoi în 1913 în penitenciarul din Seghedin.
Din cauza activității sale politice în România, guvernul maghiar de la Budapesta i-a intentat lui Goga – ca cetățean austro-ungar – un proces de înaltă trădare, fiind condamnat la moarte în contumacie. S-a înrolat în armata română și a luptat ca soldat, în Dobrogea.
Cine sunteți voi, instanțe morale grotești, scârbe, scârnăvii, ,,Simţiri reci, harfe zdrobite,/ Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,/ Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;/ Dumnezeul vostru: umbră, patria voastră: o frază;/ În voi totul e spoială, totu-i lustru fără bază…”
V-a descris pe deplin Eminescu, nu vă schimbă nimic pentru că nu aveți nimic sfânt! Ce țară am ajuns!

Last updated on Jul 23, 2021 00:38 +0300
comments powered by Disqus