Back
Featured image of post Stupefiant, revoltător, rușinos! Am aflat, în sfârșit, din ce cauză a fost destituit prefectul județului Mureș, Lucian Goga

Stupefiant, revoltător, rușinos! Am aflat, în sfârșit, din ce cauză a fost destituit prefectul județului Mureș, Lucian Goga

De câteva luni, Instituția Prefectului județului Mureș este condusă de către subprefectul Nagy Zsigmond, susținut de UDMR, după ce, la finele lunii aprilie 2018, fără nicio explicație, Guvernul a dispus încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Mureș de către Lucian Goga. Am spus-o și cu alte ocazii, consider că prefectul Goga și-a exercitat funcția într-un mod onorabil, făcându-și datoria cu bună credință, ca garant al respectării legii și a ordinii publice la nivel local.
În Buletinul său informativ săptămânal, de la finele lunii iulie a.c., al Serviciului de Asistență Juridică pentru Minorități „Mikó Imre”, din cadrul UDMR (Covasna), sunt evocate cât se poate de explicit motivele care au condus la destituirea prefectului de Mureș. Acest buletin informativ săptămânal în limba engleză, are rolul, conform justificării oferite chiar de către editori, de „a sensibiliza opinia publică internațională cu privire la discriminațiile suferite de etnicii maghiari din Ținutul Secuiesc și Transilvania și asupra modului în care sunt călcate în picioare diferite drepturi ale acestora. Scopul buletinului informativ este să informeze în mod regulat personalul ambasadelor din România și Ungaria, diferitele organizații pentru drepturile omului, precum și reprezentanții partidelor politice externe, asupra abuzurilor, încălcărilor și violării drepturilor fundamentale care sunt comise împotriva etnicilor maghiari din Transilvania.” (https://mailchi.mp/46e05c81da87/drepturile-minoritilor-n-romnia-un-pas-nainte-doi-pai-napoi-2809729?e=2dec923e20)
Așadar, după ce se arată că „Montarea plăcuțelor bilingve în Târgu-Mureș este blocată din nou, aflăm din acest buletin că „autoritățile române luptă în continuare împotriva montării plăcuțelor bilingve (română-maghiară) cu denumirile străzilor din Tîrgu Mureș, unul dintre cele mai mari orașe din Transilvania, și cu o populație maghiară de 43%. Cea mai recentă hotărâre în acest sens a fost decizia instanței de contencios administrativ al Tribunalului Mureș, care a anulat două hotărâri ale consiliului local din 2017, care vizau inscripționarea denumirilor străzilor și în limba maghiară. Cele două hotărâri au fost atacate în instanță de către Lucian Goga, prefectul județului Mureș, care în ultimii ani nu doar că a luptat împotriva plăcuțelor bilingve, dar a adoptat o atitudine aspră și în ceea ce privește folosirea simbolurilor comunității maghiare în județul Mureș.
Este regretabil faptul că justiția susține autoritățile locale în încălcarea drepturilor fundamentale ale comunității maghiare. De asemenea, este dezamăgitor că, așa cum am semnalat și în buletinul nostru anterior, noul cod administrativ, care ar permite, printre altele, amplasarea plăcuțelor bilingve cu denumirile străzilor în acele unități administrative unde o minoritate atinge pragul de 20%, nu a fost încă promulgat de către Președintele Klaus Iohannis, și este contestat de către unele organizații naționaliste. Având în vedere animozitatea autorităților locale în ceea ce privește drepturile lingvistice ale comunității maghiare, considerăm că singura soluție viabilă pe termen lung este o garanție legislativă, cum este noul cod administrativ, care ar permite montarea plăcuțelor bilingve, precum și alte drepturi fundamentale pentru comunitatea maghiară din România.” În continuare, respectivul buletin face trimitere la cererile de restituiri ale unor proprietăți private care „par să se fi oprit, iar bisericile maghiare sunt cele mai afectate de această tendință negativă”.
Halucinant, năucitor, aceste situații compun realitățile României noastre actuale și Centenare. Adică, un prefect care este, conform competențelor, „garantul respectării legii” ajunge să fie destituit de guvernarea PSD-ALDE, evident la presiunea UDMR, tocmai pentru că respectă legea, mai mult, notificările sale și sesizarea instanței de contencios administrativ ajung să fie validate chiar prin actul de justiție. În ce țară mai trăim, fraților?!
În al doilea rând, se confirmă oficial că UDMR s-a aflat, de fapt, în spatele promovării Legii Codului administrativ „care ar permite montarea plăcuțelor bilingve, precum și alte drepturi fundamentale pentru comunitatea maghiară din România”, conform celor consemnate prin Buletinul informativ al UDMR.
Din păcate pentru acești subminatori ai statului român, care beneficiază, fatalmente, chiar de resurse ale bugetului de stat al României, după ce PMP și USR au sesizat Curtea Constituțională a României în privința Codului administrativ, același demers a fost asumat și de către Președinția României.
Opriți-vă, PSD și ALDE, să mai consimțiți la înțelegeri trădătoare cu UDMR împotriva intereselor naționale ale României pe termen lung! Stopați surparea din interior a statului de drept, șubrezit în mod direct prin acțiunile concertate ale UDMR și dictate din Budapesta! Vă solicit, de urgență, să numiți un prefect al județului Mureș, întrucât Instituția Prefectului este implicată în procese patrimoniale importante, care lezează tocmai interesele politicienilor din UDMR. Constituția României și legislația trebuie respectate și se cuvin asigurate în administrația publică instrumentele necesare în acest sens.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus