Back
Featured image of post Sunteți nebuni, obedienți, lași sau trădători?!

Sunteți nebuni, obedienți, lași sau trădători?!

Pentru accesarea unei finanțări prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 21,1 milioane de euro, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST), dl Leonard Azamfirei, s-a adresat în urmă cu o lună Primăriei și Consiliului local Târgu Mureș solicitând un parteneriat. Primarul Soós Zoltán nu a avut vreme să-l primească, tocmai achiziționa de la niște prieteni, în numele primăriei și din banul public, niște tablouri de câteva sute de mii de lei. În consecință, s-a oprit din ascuțit creioane unul dintre viceprimarii fără vreo autoritate, care l-a primit pe rector, degeaba, astfel încât nu s-a ajuns la vreo soluționare oficială până acum.

Se pare că Primăria nu este interesată ca orașul, împreună cu UMFST Târgu Mureș, să beneficieze de un proiect însumând peste 21 de milioane de euro.

Între timp, alte „priorități”, exclusiv etnice, preocupă administrația publică locală. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Târgu Mureș, din această săptămână, se află, la cererea UDMR și a Fundației Statusul Romano-Catolic din Transilvania, un proiect pentru înființarea unei unități de învățământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică, romano-catolică, cu limba de predare maghiară. În acest sens, Proiectul de hotărâre a Consiliului local Târgu Mureș privind inițierea reorganizării unităților de învățământ nu respectă din nou procedurile legale, nefiind supus dezbaterii publice. Evident, este o nouă provocare a UDMR, iar invalidarea unei astfel de hotărâri nelegale pe calea justiției, va fi din nou mistificată public de propaganda udemeristă ca un act ostil împotriva maghiarilor, așa cum s-a întâmplat anterior în cazul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș.

Pe de altă parte, în acest timp, fără nicio problemă, pe ordinea de zi a ședinței din această săptămână a Consiliului Județean Mureș, este supus dezbaterii un proiect identic de parteneriat între Consiliul Județean Mureș și Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș, din cadrul Universității „Sapientia”, pentru realizarea proiectului „Înființare parc științific și tehnologic – Centru de Inovare Transilvania”. Deci, dacă universitatea este maghiară și se bucură de finanțare de la Budapesta, totul se rezolvă rapid, printr-un parteneriat în care cea mai mare și importantă universitate din Târg Mureș (UMFST) nu are ce căuta.

Vă întreb, nu vă este rușine! Alo, PSD și PNL, care compuneți guvernarea și coabitați cu UDMR în toate funcțiile de conducere ale administrației publice din județul Mureș! Nu faceți un gest de onoare și demnitate, să părăsiți respectivele funcții jalnice lăsând de izbeliște UDMR, așa cum au făcut-o colegii voștri de la Satu Mare, batjocoriți și puși în situații similare?! Cu ce obraz consimțiți la această politică etnic separatistă, segregaționistă, discriminatorie care-i umilește pe români în propria țară și subminează consecvent etnocentric dezvoltarea firească a județului Mureș?!

Așa nu se mai poate!

Last updated on Aug 23, 2022 10:11 UTC
comments powered by Disqus