Back
Featured image of post Tiranii își impun prin forță minciunile drept adevăruri

Tiranii își impun prin forță minciunile drept adevăruri

Celor nostalgici după bolșevism, celor cu memoria scurtă sau necunoscători ai ororilor comunismului, celor care au avut șansa să nu guste oprimarea tiraniei, a dictaturii și a încarcerării libertăților fundamentale, celor căzuți în mrejele dezinformărilor sovietice, le indic încă o mostră relevantă a perspectivei rusești asupra istoriei României.

Ca reacție la restabilirea constituțională a realității și a adevărului, când limba română a redevenit legitim limba oficială a Basarabiei (Republicii Moldova), purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zakharova, susține, în replică, faptul că „limba moldovenească reprezintă un fenomen important în istoria lumii”, că limba română și așa-numita limbă moldovenească sunt similare, dar „dialecte diferite”. În plus, apreciază că „limba moldovenească este mai veche decât limba română”, iar prima este acum „păstrată oficial doar în Transnistria”, adică în regiunea separatistă pro-rusă a Moldovei care găzduiește trupe ruse.

Evident, este un fals propagandistic, tipic și neschimbat de pe vremea URSS, dovadă că nici mentalitățile tiraniei nu s-au schimbat defel între timp. Doamne-ferește de cei care scriu istoria prin forța războiului, prin teroare și sânge, călcând peste cadavrele tuturor celor care nu se supun.

Last updated on Mar 23, 2023 08:58 UTC
comments powered by Disqus