Back
Featured image of post Trădare!

Trădare!

Guvernul României se pregătește să anunțe cu mare fast decizia OMV Petrom de a demara investiția comercială pentru gazele României din Marea Neagră. Strategic, premierul Marcel Ciolacu, într-un exercițiu de imagine publică, i-a invitat la Guvern pe OMV AG Austria și OMV Petrom.

Recent, cu concursul majorității din Legislativ PSD-PNL-UDMR, Parlamentul României a modificat ordonanța de urgență care instituia taxa de solidaritate, iar OMV Petrom a anunțat că va plăti o taxă de circa 300 milioane Euro, statul român scutindu-i astfel pe austrieci de la plata a circa un miliard de Euro.

Drept „recunoștință” pentru România, OMV a deschis două litigii cu statul român la Curtea Internațională de la Paris. Primul se referă la legea off-shore pentru că austriecii vor să facă ce doresc cu gazul românesc extras din Marea Neagră, adică să exporte o mare cantitate în Austria care, în prezent, este dependentă de gazele rusești. Cel de-al doilea proces se referă la faptul că OMV nu dorește ca ordinele Agenției Naționale a Resurselor Minerale (ANRM) să li se aplice pentru proiectul „Neptune Deep” din Marea Neagră”.

Așadar, în realitate, vorbim de o mare trădare a intereselor economice naționale, iar Marcel Ciolacu se pregătește să anunțe triumfalist cum va începe glorios exploatarea gazelor din resursele naturale ale României din Marea Neagră, prin subminarea economiei naționale în beneficiul altora.

Last updated on Jun 20, 2023 09:08 UTC
comments powered by Disqus