Back
Featured image of post UDMR instigă la nerespectarea legii și colectează fonduri pentru primarii care au refuzat să aplice hotărârile definitive ale instanțelor de judecată

UDMR instigă la nerespectarea legii și colectează fonduri pentru primarii care au refuzat să aplice hotărârile definitive ale instanțelor de judecată

Sute de primari și unii președinți de consilii județene reprezentând formațiunile politice ale maghiarimii au arborat, în ultimii ani, în mod premeditat și concertat, pe fațadele clădirilor primăriilor și ale consiliilor județene (majoritari din județele Mureș, Harghita și Covasna), așa-zisul „steag” al enclavei etnic-separatiste denumite „Ținutul Secuiesc”.
În temeiul legislației în vigoare, prefecții au chemat în instanță primarii mai multor localități care au arborat respectivele însemne nelegale secuiești, acestea fiind amplasate și pe instituțiile din subordinea consiliilor locale. În alte cazuri, au fost sesizate instanțele de judecată pentru nerespectarea legislației privind inscripționarea bilingvă, respectiv atunci când au fost inscripționate denumirile instituțiilor publice doar în limba maghiară sau mai întâi în limba maghiară și doar în subsidiar în limba oficială a statului român. Toate procesele privind steagurile și inscripțiile bilingve de pe sediile unităților administrativ-teritoriale au fost câștigate de prefecți.
Instanțele i-au obligat prin sentințe pe aleșii locali să respecte legislația în vigoare și să îndepărteze respectivele însemne nelegale de pe sediile unităților administrativ-teritoriale. Unii dintre aceștia au refuzat să pună în aplicare respectivele hotărâri definitive ale instanțelor de judecată și s-au ales cu amenzi considerabile. Astfel, actualul președinte al Consiliului județean Mureș, Peter Ferenc, fost primar al orașului Sovata, a fost obligat să plătească 42.000 de lei. Au mai fost cazurile similare ale primarilor din Mădăras Ciuc și din Miercurea Ciuc, de asemenea obligați de instanțe să achite 90.000 de lei, respectiv 75.000 de lei.
Astăzi, aflăm cu stupoare, din declarația publică făcută de vicepreședintele executiv al UDMR, Horvath Anna, că prin intermediul unei asociații se strâng donații pentru un fond de solidaritate destinat primarilor UDMR, a celor condamnați să achite amenzi administrative pentru neîndepărtarea steagului Ținutului Secuiesc arborat pe clădirile primăriilor. Este un fapt foarte grav! Cei în cauză au fost amendați administrativ pentru încălcarea legii și nepunerea în aplicare a unor hotărâri judecătorești definitive. Prin urmare, UDMR instigă la nerespectarea legii și colectează fonduri determinându-și și stimulându-și primarii ca, în continuare, să refuze să aplice hotărârile definitive ale instanțelor de judecată, ceea ce în mod evident constituie o faptă de natură penală. Cu atât mai mult, este vădită și provocarea politică, respectiv instigarea etnică la nesupunere civică și pentru nerespectarea legislației în vigoare.
Partidul Mișcarea Populară sesizează în acest caz instituțiile abilitate ale statului pentru a reacționa cu promptitudine și fermitate, în scopul demarării cercetărilor de natură civilă și penală, în scopul asigurării respectării legii și pentru tragerea la răspundere a celor posibil vinovați. Conform Constituției, Art. 1 (5) În România, respectarea Constituției, a supremației sale şi a legilor este obligatorie; Art. 16 (1) Cetățenii sunt egali în fața legii şi a autorităților publice, fără privilegii şi fără discriminări, (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus