Back
Featured image of post Un nou asalt legislativ al UDMR pentru subminarea și dezmembrarea României

Un nou asalt legislativ al UDMR pentru subminarea și dezmembrarea României

Astăzi, un curent politic naționalist-extremist, separatist, s-a evidențiat pregnant în România. Nu este autohton, ci provine din import, mai exact este dirijat din țara vecină, Ungaria. De acolo sunt susținute manifestări etnic separatiste, segregaționiste, de enclavizare pe criterii etnice, autonomiste teritorial, de subminare a statului național urmărindu-se dezmembrarea României. Avangarda politică a acestor acțiuni anti-statale este UDMR.
Iată încă o provocare în acest sens, pe fondul crizei politice actuale și a disperării Guvernului Dăncilă, aflat în picaj, printr-un nou proiect legislativ inițiat de UDMR și aflat în dezbatere la Senatul României. Udemeriștii doresc angajarea cu prioritate a etnicilor minoritari, administrare autonomă a învățământului și a culturii, separatism și „autonomie specială”… Sunt pretinse noi privilegii pentru minoritatea maghiară, absolut discriminatorii în raport cu drepturile celorlalți cetățeni români.\

 1. UDMR solicită angajarea cu prioritate a etnicilor minoritari în instituțiile publice, în cadrul instanțelor de judecată, a parchetelor, a ministerelor și a serviciilor publice deconcentrate:
  – La instanțele de judecată și parchetele de pe lângă acestea, unde proporția angajaților aparținând unei anumite minorități istorice, în numărul total al personalului, se situează sub proporția respectivei minorități istorice în populația zonei arondate, se vor face angajări cu prioritate din cadrul persoanelor aparținând minorităților istorice respective.
  – La nivelul ministerelor, precum și la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale acestora, se va asigura angajarea/numirea de personal, inclusiv de conducere, proporțional cu numărul persoanelor care aparțin minorităților naționale istorice atât la nivel național cât și la nivel local”.\
 2. Administrarea autonomă a învățământului și a culturii minorităților:
  – Modul de administrare autonomă al învățământului și al culturii minorităților naționale istorice se reglementează prin Legea privind statutul minorităților naționale din România.\
 3. Regiuni de dezvoltare separate care pot obține o „autonomie specială”:
  – Consiliile județene, din județele care aparțin unor regiuni istorice sau în care o minoritate națională istorică are o proporție semnificativă, pot solicita înființarea prin lege a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obține, prin lege, un statut de autonomie specială”, conform proiectului de lege al UDMR.
  Să nu vă pună șarpele, colegilor parlamentari, să votați în favoarea acestui nou asalt pentru dezmembrarea României, a statului național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Reiterez spre responsabilă cumpănire versurile unui poet transilvănean, George Coșbuc, lăsate cu limbă de moarte: „Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,/ Să vrem noi sânge, nu pământ!/ Când nu vom mai putea răbda,/ Când foamea ne va răscula,/ Hristoși să fiți, nu veți scăpa/ Nici în mormânt!”
Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus