Back
Featured image of post Un nou „Petre Ispirescu” spune zilnic povești din fruntea țării

Un nou „Petre Ispirescu” spune zilnic povești din fruntea țării

O echipă de jurnaliști a demonstrat câte parale face „patriotismul economic” de care face vorbire premierul Marcel Ciolacu. S-a dus pe urmele sale în același supermarket în care s-a filmat publicitar cu coșul de produse alimentare de bază la care guvernul le „plafonase” prețul. Ce credeți? Erau mai scumpe cu câțiva lei după marea și tembela plafonare socialisto-liberală.

Cei din fruntea țării sunt total debusolați, bâjbâie prin economie cu incompetență, promovează nesăbuit lupta cu evaziunea și limitarea operațiunilor cu numerar, când 40 la sută din România nu are acoperire prin bancomate și nicio treabă cu cardurile. Apoi, când profitând de neghiobie, băncile anunță mărirea comisioanelor la operațiunile cu cash, brusc guvernanții se răzgândesc și revin asupra deciziei. În acest timp, românii, pe post de cobai, sunt captivii experimentelor fiscale.

Nu trece săptămâna și bubuie câte o altă prostie executivă. Au fost promovate reglementările, normele privind aplicarea Legii porcului, care interzic în totalitate, printre alte aberații privitoare la igiena și parfumarea godacilor, vânzarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești, fiind interzisă de asemenea și comercializarea cărnii provenită de la aceștia. Măi, sunteți nebuni?! Apoi, la câteva zile, în urma scandalului public generat, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că nu va mai fi interzisă creșterea, sacrificarea porcilor în gospodăria țărănească, respectiv comercializarea. Ca la balamuc…

Acest „patriotism economic”, dublat de incompetență și iresponsabilitate, întoarce România la sapă de lemn, îngroapă economia. Aproape nimic din ce declară public electoralist Marcel Ciolacu nu corespunde realității. Reforma instituțională nu există, nici reducerea paraziților politici de prin instituțiile publice, nici cheltuielile cu bunuri și servicii nu s-au diminuat, din contră, nici reforma salarială pe baza echității nu s-a promovat iar despre indexarea pensiilor vom vorbi taman la anul, în campanie electorală, dacă vor fi bani. De unde, dacă nu sunt reduse cheltuielile privilegiile și huzurul profitorilor de prin instituțiile statului?

În esență, îl avem pe Petre Ispirescu în fruntea guvernului care zilnic ne spune povești, povestiri, basme, snoave, toate muritoare, odată cu țara. Iar acești „performeri” trudesc și sifonează resursele bugetului național din greu, continuând să-i amăgească și prostească pe români, pentru a rămâne la cârma României, implicit după examenele electorale de anul viitor.

Last updated on Nov 09, 2023 09:06 UTC
comments powered by Disqus