Back
Featured image of post Un patriot, un om de cuvânt!

Un patriot, un om de cuvânt!

În luna iunie a acestui an, profesorul Ion Iovcev, directorul unicului Liceu românesc „Lucian Blaga”, din Tiraspol, în mod abuziv, nedrept, răzbunător, era eliberat din funcție de către autoritățile autoproclamatei republici transnistrene.\A condus liceul timp de 29 de ani, fiind un critic insistent al regimului din stânga Nistrului. Profesorul Ion Iovcev este deținător al Ordinului Republicii. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a decorat cu înalta distincție – Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler. De asemenea, este deținător al Ordinului României „Pentru Serviciu Credincios” în grad de Comandor. Distincțiile au fost acordate „în semn de înaltă prețuire și recunoștință pentru contribuția remarcabilă avută, de-a lungul timpului, la afirmarea și apărarea identității etnice și culturale a comunităților românești”.\Atunci când a aflat de această batjocură la adresa profesorului Ion Iovcev, prietenul și europarlamentarul Eugen Tomac a anunțat că îl va coopta în echipa sa. Între timp, profesorul și-a căutat drepturile și o decizie reparatorie în justiție.\Astăzi, Eugen Tomac s-a ținut de cuvânt și a transmis public că, oficial, domnul Iovcev este funcționar european și se va ocupa de monitorizarea situației drepturilor omului în R. Moldova și în statele din Parteneriatul Estic.\Iată ce a declarat europarlamentarul:
„Un om care a păstrat, timp de trei decenii, vie conștiința națională la Tiraspol și nu a cedat nicio clipă presiunii separatiștilor în calitatea sa de director al Liceului «Lucian Blaga», cred că are cea mai strălucită experiență în a prezenta realitatea din regiune așa cum este.
Vom lucra intens pentru a repune pe agenda de priorități a Uniunii Europene chestiunea transnistreană. Rusia trebuie să plece din R. Moldova, iar cetățenii din zona de conflict au dreptul să trăiască în pace și bunăstare”.\Sănătate deplină, putere de muncă și binecuvântarea dumnezeiască să vă călăuzească în continuare activitatea, domnule profesor Iovcev!\Felicitări, Eugen, un om valorează exact cât demonstrează faptele și cuvântul său! „Să fii om e lucru mare, să fii domn e o întâmplare”!

Last updated on Oct 20, 2021 15:43 +0300
comments powered by Disqus