Back
Featured image of post Un președinte trădător!

Un președinte trădător!

Până acum, am fost ponderat în abordările care privesc Președinția României, în primul rând din respect pentru instituție. Din acest moment însă, nu mai am niciun fel de respect pentru locatarul insipid al Palatului Cotroceni, ba chiar îl acuz public pe baza argumentelor și a suspiciunii rezonabile că este aservit capitalului și intereselor străine și a trădat România.

În primul rând Klaus Iohannis minte. A declarat azi, la Bruxelles, înaintea participării la Summitul UE-ASEAN, că „nu au existat condiții noi puse de Austria României (când în urmă cu o săptămână tocmai s-a întâlnit, absolut întâmplător, cu conducerea OMV n.n.), ci Comisiei Europene. Dar argumentul Austriei nu a fost construit împotriva României (sic!) sau Bulgariei. Ei s-au folosit de această etapă pentru a arăta că au prea mulți migranți” – zise Werner.

Stupid și penibil, Iohannis dezinformează deliberat, ne ia de proști printr-o fractură de logică, și se face că uită votul favorabil al Austriei acordat Croației pentru Schengen, țară mult mai vulnerabilă și cu un aflux net superior de migranți către Uniunea Europeană și statele Schengen, comparativ cu România, conform datelor oficiale furnizate chiar de Frontex - Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.

Zice în continuare „plăvanul”: „Echipa mea și miniștrii și-au făcut treaba. …Mi se pare ciudată vânătoarea de vinovați declanșată în unele medii. Trebuie să reconstruim întreaga abordare, deci va necesita timp. Deci vă rog să nu aveți așteptări. Dar o aderare e posibilă în 2023. …La cald și emoție, tot felul de analiști vin cu tot felul de soluții. România nu va ataca la CJUE această chestiune.”

Echipa „mea” de miniștrii din guvernul „meu” tocmai s-a și v-a umplut de cacao, măi KWI. Grav este însă că nu asumi eșecul și dai vina pe alții, „mortul” e de vină, că așa face un președinte (i)responsabil, mai mult călător prin patria care i-a făcut cinstea să-l așeze generos în cea mai înaltă funcție a statului. Este însă și mai grav, de-a dreptul condamnabil, să abdici de la obligația de a ataca la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) această imensă nedreptate făcută poporului român, acest afront, această discriminare care ne așază pe români într-o poziție inferioară, rușinoasă, față de cetățenii din alte state ale Uniunii Europene.

Măi, „lălăilă” al exprimării, domnu' Plăvan, scuză-mi porecla dar ți se potrivește de minune, aici nu ține de vrerea ta, întrucât nu ești președintele României doar pentru plăcerea de a te da cu schiurile sau a juca golf ori de a face turism prin vizitele oficiale în numele României. Ai obligația ca președinte, conform prerogativelor constituționale, să închei tratate internaționale în numele României și să răspunzi de îndeplinirea acestora. Argumentele invocate de Austria pentru votul negativ, care privesc migrația și vinovăția României, sunt false, bazate doar pe dezinformare și manipulare.

În cazul Schengen, potrivit Tratatului privind funcționarea UE, parafat de România, art. 259, un stat membru poate sesiza CJUE în cazul în care un alt stat membru a încălcat oricare dintre obligațiile care îi revin conform tratatelor fondatoare. Mai exact, este vorba de un Protocol, 19, la Tratatul privind funcționarea UE, ce privește acquis-ul Schengen, parafat deopotrivă de România și de Austria.

Asta înseamnă că România, prin ministrul de interne (JAI), ministrul de externe și prim-ministru, ar trebui să înainteze o cerere oficială către Comisia Europeană, sesizând încălcarea tratatului. Procedural, Comisia poate fi de acord cu România, respectiv cu privire la anularea votului de săptămâna trecută și reluarea votului la următorul JAI. Tehnic, dacă JAI refuză reluarea votului, atunci Comisia se poate alătura României în demersul către CJUE. De asemenea, România poate promova și singură demersul către CJUE.

Din păcate însă, președintele s-a antepronunțat deja, România nu va sesiza Comisia Europeană și, prin urmare, nici nu va ataca încălcarea tratatului la CJUE.

Pe cale de consecință, putem avea astfel suspiciunea rezonabilă că președintele Klaus Iohannis este aservit unor interese străine și trădează România. Ce ticăloșie!

Last updated on Dec 14, 2022 13:05 UTC
comments powered by Disqus