Back
Featured image of post Unde nu-i cap, vai de comunitate!

Unde nu-i cap, vai de comunitate!

Am văzut că administrația publică locală rupe acum hamul la cheltuieli. S-a apucat de marcat și tăiat carosabilul pe str. Călărașilor, nu prea se știe pentru ce… Cică, primăria „rezolvă” problema capacelor de canal, dar acolo chiar nu sunt probleme semnificative. Am văzut apoi alocate 1,6 milioane de lei pe dezinfectanți, pulverizați tembel și la întâmplare peste praful și mizeria din oraș, înainte de a se face o curățenie generală, așa cum s-ar cuveni. Tot aceleași genii dau isteric cu flitul împotriva coronavirusului prin unitățile de învățământ închise, luptându-se cu pustiul.
Respectivii din fruntea urbei nu au nicio mustrare de conștiință în schimb, când nu achită luni de zile sumele cuvenite, contractuale, pentru organizațiile neguvernamentale care se ocupă de copiii cu nevoi speciale, dar nu au nicio întârziere la plata sumelor pentru transportul public (sute de mii de euro lunar), deși parcul auto și managementul societăților respective sunt deplorabile, revoltătoare.
Ce să mai vorbim de peste un milion de euro (peste 5 milioane de lei, plus TVA), sumă alocată acum pentru echipamente destinate locurilor de joacă pentru copii, deși în respectivele locuri de joacă nu vom vedea prea curând copii. Atenție, poate în alte condiții decât situația de gravă criză în care ne aflăm în prezent, corelativ perspectivei viitoare economic dramatice, am putea fi înțelegători, îngăduitori, nu însă și acum! Felul în care este gestionat în prezent banul public la Târgu-Mureș vădește iresponsabilitate.
Oare nu s-ar impune acum o minimă prudență în gestionarea resurselor bugetului local, în cheltuirea resurselor publice, din perspectiva recesiunii brutale care va urma prezentei crize sanitare, epidemiologice? Ce ziceți?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus