Back
Featured image of post Va fi predat PNL la PSD, spre veșnică pomenire?

Va fi predat PNL la PSD, spre veșnică pomenire?

După toată circăria publică și spurcările politice reciproce cu PSD, dacă celor de la PNL nu le iese  strădania disperării, aceea de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare, peneleul aflat în gravă derivă politică, riscă să devină istorie și împărtășește soarta PNȚCD.

Negocierile dintre cele două partide ale guvernării au cotropit guvernarea iar problemele reale grave ale existenței românilor au dispărut în peisajul clevetitor. Guvernarea s-a blocat la subiectul principal, anume că pesediștii pretind ca Marcel Ciolacu să fie candidatul unic la prezidențiale și să fie susținut implicit de PNL.

Manevrat de președintele Iohannis, Nicolae Ciucă a spus, chiar înaintea ședinței de negocieri desfășurată la Palatul Victoria, că el trebuie să fie obligatoriu candidatul la prezidențiale, pentru că PNL nu poate să renunțe la această poziție. Precum la talcioc, liberalii  au oferit funcția de prim-ministru, care după alegeri ar fi urmat să revină PSD, funcția de primar general al Bucureștiului, funcția de Comisar European care va reveni României la Comisia Europeană, și șefia uneia dintre camerele Parlamentului.   

În replică, la cacealmaua politică, liderii PSD, care controlează cu infatuare „șeptica electorală” și guvernarea,  au susținut că ei au în buzunar deja aceste funcții (puse pe tavă de PNL), inclusiv pe cea de primar General, pentru că Gabriela Firea este prima plasată în sondajele de opinie, la mare distanță de candidatul PNL, Sebastian Burduja, iar funcția de Comisar European este ocupată la propunerea premierului, adică a lui Marcel Ciolacu, iar acesta deține controlul asupra viitoarei propuneri.

Pesediștii pretind, pe seama disperării politice a PNL, constituirea unei alianțe electorale PNL - PSD înregistrate la tribunal, cu siglă proprie și candidați comuni la toate alegerile, europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Adică, un nou USL. În cadrul ședinței de la Palatul Victoria s-a discutat și ca la alegerile locale la Satu Mare, (atenție!) Mureș, Brașov, Timișoara și la sectoarele 1 și 2 din București PSD și PNL să aibă candidați comuni la primării.

Mă întreb legitim, oare ce spun cei care au votat PNL tocmai pentru a scăpa de PSD?!

Deocamdată, negocierile sunt blocate. Acum se va vedea dacă președintele Klaus Iohannis va tranzacționa pentru propriul interes PNL către PSD. Prin Nicolae Ciucă, executantul său de serviciu loial, Iohannis caută să păstreze controlul la vârful partidului, să aibă asigurată calea politică de a se întoarce în fruntea PNL și refugiul salvator după încheierea dezastruoasă a mandatului său prezidențial. Dacă, nici după ce le-a bătut obrazul celor de la Strasbourg, întrucât nu-i asigură o sinecură salvatoare, conform rangului propriei îngâmfări, fără poziția de președinte al PNL, profesorul de fizică K.W.I. ar trebui să se întoarcă umil la catedră în Sibiu.

Pe de altă parte, fără comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare (adică, fără implicarea în competiția electorală a aleșilor locali), fără un rezultat electoral salvator obținut la alegerile europarlamentare, Nicolae Ciucă va fi măturat din funcția de președinte al PNL (conform cutumelor peneliste). Odată cu acesta și echipa agreată care conduce acum PNL, Iohannis va deveni la rândul său irelevant, împăratul rămâne predictibil izolat, însingurat și gol de conținut. Îl vor părăsi instantaneu toți lăudătorii libidinoși, de jalnică strânsură și conjunctură, voiajorii puterii politice.

Aici și acum se joacă soarta PNL, implicit a președintelui României. Ce ziceți, va preda Iohannis PNL la PSD, spre veșnică pomenire?!

Last updated on Feb 15, 2024 14:55 UTC
comments powered by Disqus