Back
Featured image of post Vom avea un proces la CJUE privind admiterea României în Schengen

Vom avea un proces la CJUE privind admiterea României în Schengen

România a fost „faultată” nepermis, prin vot negativ, de Austria și Olanda în privința integrării în Spațiul Schengen.

Cetățenii români trebuie să se bucure de drepturi egale în Uniunea Europeană, la fel cu cei din celelalte state ale spațiului comunitar. Românii nu pot fi considerați și tratați ca cetățeni de rang inferior.

Cererea depusă în acest sens, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), de către europarlamentarul Eugen Tomac, a fost înregistrată și va fi deschis un proces prin care cerem anularea acestui abuz de drept al Consiliului Uniunii Europene. PMP este singurul partid politic din România care a asumat în mod concret un astfel de demers cu șanse de reușită.

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară, întrunit duminică statutar, a hotărât, cu unanimitate de voturi, convocarea unui Congres Extraordinar al PMP în 25 martie 2023.

România merită în Schengen și îi vom invita pe toți românii, indiferent de convingerile politice, să ni se alăture și să sprijine această cauză. Vrem să știe fiecare român cum putem deveni liberi și egali în Uniunea Europeană. Iar pentru asta vom organiza un congres.

De asemenea, considerăm că Republica Moldova trebuie susținută în aceste vremuri dificile, când Rusia amenință cel de al doilea stat românesc. Noi credem în destinul Unirii românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Și pentru a reafirma crezul nostru în acest proiect de țară, avem nevoie de un congres.

Anul 2024 trebuie să găsească Dreapta Unită în jurul valorilor precum Demnitate, Libertate și Dreptate. Și pentru asta mergem în Congres.

Indiferent de obstacole, ne vom continua drumul pentru că noi credem în România și destinul ei european!

Luptăm pentru România!

Last updated on Feb 27, 2023 09:25 UTC
comments powered by Disqus