Back
Featured image of post ,,Vom fi ce-am fost și mai mult decât atât!”

,,Vom fi ce-am fost și mai mult decât atât!”

Am asumat dintotdeauna în fruntea PMP o politică onestă, am știut din start că vom deconta electoral negativ susținerea anterioarei guvernări, într-o perioadă de criză generalizată, sanitară și economică. Consider însă că bărbații politici, politicienii veritabili se validează calitativ atunci când e greu, la bine poate oricine.
Nu cred că am greșit asumând proiecte importante, așteptate de români, și nu-mi pare rău că am făcut-o.
Proiectul nostru de țară rămâne: Reunirea Basarabiei cu România.
Iată câteva dintre proiectele noastre legislative, unele materializate prin legi.\

 1. Reducerea numărului de parlamentari;\
 2. Eliminarea pensiilor speciale;\
 3. Alegeri locale în două tururi pentru funcțiile de primari și președinți ai Consiliilor județene;\
 4. Pact național transpartinic pentru educație și sănătate;\
 5. Prioritizarea investițiilor, proiectele PMP au devenit legi: Autostrada „Unirii Târgu-Mureș – Iași – Ungheni”, Autostrada Nordului – Vama Petea, Satu Mare, Baia Mare, Bistrița, Vatra Dornei – Suceava;\
 6. Extinderea rețelei de gaze naturale, astfel încât minimum două treimi dintre români să-și poată asigura necesarul de energie pentru încălzire;\
 7. Reformă profundă a instituțiilor statului, bazată pe deplină transparență în administrația publică şi valorizarea specificului a valorilor noastre naționale, istorice, tradiționale, creștin-conservatoare.
  Poate nu am reușit să fim suficient de convingători în transmiterea ori aducerea la cunoștință a proiectelor și a faptelor noastre politice parlamentare. Dar nu e timpul pierdut:
  „Nu eşti înfrânt când pierzi. Ești înfrânt când renunți.“ (Paulo Coelho)
  Nu contează de câte ori și cât de rău cazi, contează cât de repede te ridici!
  Ce așteaptă românii:
  Ajunge calea intoleranței politice, a urii, a conflictualității, a rivalităților distructive, căutați alternativa transpartinică a promovării și realizării marilor proiecte de dezvoltare pe care românii le așteaptă de trei decenii încoace.
  Politica trebuie asumată pornind de la respectul față de Constituție și lege iar un stat puternic se bazează pe instituții solide și oameni integri, puternici. Personal asum principiile etice ale creștin democrației, valorile creștinismului fundamentale, patriotismul, iubirea de țară. Iar în acest sens, totul depinde de educație și de școală ca fundament, piatră de temelie a societății. Avem nevoie de asumarea cu mândrie a identității, de memoria trecutului, pentru propria demnitate.
  Tendința generalizată a politicii de azi, ca fiecare să-și vadă prioritar, individualist, cu egoism, de propriile interese, s-a dovedit deconstructivistă. De ce facem oare politică, nu tocmai pentru a aduce un plus de valoare, prosperitate și bunăstare în viețile celor pe care îi reprezentăm, care ne mandatează cu voturile și încrederea lor? În această perioadă a vitezei existențiale, când consumerismul ne devorează prin superficialitate, iar evoluția tehnologică plasează într-un plan secund evoluția noastră spirituală, respectul pentru erudiție, pentru elite și meritocrație trebuie reanimat.
  Să redescoperim împreună iubirea, prietenia, compasiunea, modestia, smerenia și iertarea, grija pentru aproape. Să avem curajul ca vorba, pe care o spunem în politică, să fie tot una cu fapta, să fim noi, politicienii, reperul pozitiv, fiecare prin puterea exemplului propriu. Așa să ne ajute Dumnezeu!
  (Rezumat al alocuțiunii susținute la Congresul PMP, desfășurat duminică, 7 martie, la Sinaia)
Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus