Back
Featured image of post Îmi este rușine, mea culpa, „ghinion”...

Îmi este rușine, mea culpa, „ghinion”...

Criza economică, necazul, sărăcia sunt doar pentru voi, oamenii simpli, bunii contribuabili care vă căzniți să faceți față situației plătindu-vă, în urma multor renunțări și prin sacrificii personale, familiale (chiar împrumuturi bancare), birurile tot mai împovărătoare către bugetul de stat, utilitățile cu prețuri umflate speculativ, medicamentele, combustibilul, cărând în spate inflația…

De ce? Pentru ca niște guvernanți nesătui, nesimțiți și hămesiți să-și răsplătească, mai apoi, clientela lor politică alocând resursele banului public pentru „învârteli” profitabile, cu dedicație pentru unii aleși din administrația publică și firmele pe care le controlează, pentru salariile lor și ale funcționarilor din subordine.

În urma amendamentului depus de UDMR, prin votul majoritar de astăzi din Camera Deputaților, la care s-au raliat PSD și PNL, sunt majorate semnificativ salariile primarilor, președinților de consilii județene, cele ale viceprimarilor și vicepreședinților de consilii județene, precum și ale funcționarilor din subordinea acestora. Nu cred că pentru a-și spori salariile și pentru pensii speciale, la vremuri de mare restriște pentru țară, le-ați acordat acestora votul vostru.

Pentru pensionarii având majoritar până la 1.500 de lei/lună și care se chinuie în prezent să supraviețuiască nu există resurse la buget, nici pentru cei cu salariul minim pe economie. Mediul privat, pe de altă parte, nu prea mai contează și este sufocat prin suplimentare spolieri fiscale, taxe și impozite secătuitoare. Privații sunt condamnați să producă plus valoare până la sucombare și faliment pentru huzurul unor ticăloși din fruntea statului.

Într-adevăr, domnule președinte Klaus Iohannis, cu guvernul tău și al lor, „Peesseedee”, ce mai contează, ne-ai adus fix în „România (a)normală”, așa cum te-ai angajat electoral: „România lucrului bine (pre)făcut”. Asta coincide pe deplin cu versiunea ta privitoare la „România (ne)educată”, când în realitatea noastră tristă, spre deosebire de varianta ta politicianistă, absolut totul este revoltător de pe dos.

Trebuia să candidezi onest cu sloganul propriilor constatări revelatorii, din puținele momente când ai dat dovadă de sinceritate publică, recunoscând candid că, dincolo de demagogia populistă, „România este un stat eșuat”, la „reușita” căruia ai „sforărit” permanent contribuind din plin.

Pentru cei care te-am votat încrezători, îmi este rușine, „mea culpa”, „GHINION”…

Last updated on Sep 27, 2022 16:48 UTC
comments powered by Disqus