Back
Featured image of post Adormirea noastră cea de toate zilele...

Adormirea noastră cea de toate zilele...

Când ai în fruntea țării oameni care nu sunt patrioți, fie comandați de interese străine, fie vânduți pentru interesul propriei îmbuibări, țara ajunge „sat fără câini”, o pradă ușoară.

Asistăm la prețuri speculative, prohibitive, împotriva puterii de cumpărare a românului de rând la produse alimentare, energie, combustibili, gaz metan, materiale de construcții ș.a., agricultura românească este parazitată și sufocată de o concurență neloială a produselor din import, se dau „tunuri” pe piața asiguratorilor, milioane de euro pagubă acoperită de la bugetul public, iar băncile din România sunt cele mai profitabile din Uniunea Europeană, de trei ori mai profitabile decât în Franța sau Germania. Băncile din România au o rentabilitate a capitalului de 20%, tocmai în perioadă de criză economică, față de o medie din UE de 8%. Iar instituțiile statului român, conduse de clientela politică a partidelor guvernării se complac în tăcere și rămân areactive, inerte… Cei de prin structura și instituțiile publice ale statului o duc bine, politicul a tras spuza bugetului pe turta lor.

Și toate se întâmplă pentru că românii sunt, la rândul lor, majoritar pasivi, ușor de manipulat, condus și supus.

E Săptămâna Mare, să ne rugăm, poate va reînvia și demnitatea, onoarea și mândria acestui popor, căzut în adormire, de necurată răutate și ticăloșie răpus…

Last updated on Apr 13, 2023 08:06 UTC
comments powered by Disqus