Back
Featured image of post După aproape un an de proces la CJUE, s-a trezit și Ciolacu...

După aproape un an de proces la CJUE, s-a trezit și Ciolacu...

Ca să înțelegeți cum funcționează această țară și de ce o ducem atât de „bine”, iată o speță cât se poate de elocventă.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, într-un interviu în publicația austriacă „Der Standard”, că România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE, din cauza veto-ului pe Schengen, dacă Austria se opune din nou intrării României în Schengen la reuniunile oficiale din octombrie și decembrie.

Alo, domnule premier, v-ați trezit, totuși?! Aflați că de un an de zile europarlamentarul PMP Eugen Tomac a atacat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) această nedreptate a Austriei față de România. V-a invitat atunci să vă raliați demersului la nivel de președinție a României și guvern. Între timp, PMP a adunat peste 50 de mii de semnături ale românilor, depuse și înregistrate la Parlamentul European, pentru a invita această prestigioasă instituție să se ralieze cauzei noastre.

Acum, premierul României își umflă mușchii într-o retorică demagogică, după ce s-a pierdut vremea degeaba, implicit termenul legal pentru România de a urma calea de atac în justiția europeană. Aveți o singură variantă, aceea de a vă ralia demersului admis și aflat în prezent pe rol la CJUE, realizat de Eugen Tomac. Mda, eventual pricepeți că România are posibilitatea să se constituie în parte civilă pentru a pretinde daune din pricina pagubelor pe care le înregistrează în domeniul transporturilor, al circulației mărfurilor și persoanelor, al capitalului, prin încălcarea tratatelor constitutive ale UE și rămânerea în afara spațiului Schengen.

Dacă tot ați ieșit din letargie în acest sens, domnule Ciolacu, lăsați orgoliile, vanitățile deoparte și puneți interesele naționale ale României mai presus de interesele voastre politice, de partid și clientelă, alăturați-vă cauzei deschise de Eugen Tomac la CJUE. Astfel demonstrați, dincolo de narativele populiste, electoraliste, că vă preocupă cu adevărat „patriotismul economic” și România.

Last updated on Sep 15, 2023 12:41 UTC
comments powered by Disqus