Back
Featured image of post E loc de poze tragice și acasă...

E loc de poze tragice și acasă...

Cât de penibili, în afara realității și jenant de mărunți sunt unii de prin fruntea țării… Să-i vezi pe Ciucă și Ciolacu cum se „reverberează” televizual tacticos din mijlocul ororilor războiului din Ucraina, iar apoi pe Câțu, „uitat” deliberat prin legislativul de acasă, cum îi urmează sinistru la o zi distanță, să nu cumva să piardă vreo secvență cu caracter electoral. Pare că avem două Românii, prin reprezentanții dramaturgici oficiali, care fac excursii pentru „succes” prin social media pozându-se caraghios, cu morgi posomorâte, tragice, în mijlocul iadului pământesc din Kiev. La concurență unii cu ceilalți, nu prea se știe de ce, nici pentru ce.

Fraților, mai pozați-vă și din mijlocul sărăciei de acasă, al crizei economice năucitoare, nimicitoare. Explicați-i ministrului Budăi, care susține că n-ar putea trăi cu 1.700 de lei / lună, că mai mult de jumătate din populația țării trăiește cu venituri nete inferioare acestei sume.

- Aproximativ 1,5 milioane de angajați au salariul minim pe economie (1.524 de lei net);

- Peste 60% dintre pensionari au sub pensia medie lunară de 1.666 de lei. Vorbim de aproximativ trei milioane de pensionari;

- Aproape 1 milion de bătrâni câștigă pensia socială minim garantată de 1.000 de lei;

- Și avem aproximativ 500.000 de șomeri.

Așadar, e loc destul și pentru poze politico-dramatice acasă. Iar dacă nu veți găsi rapid, eficient, soluții la ofensiva crizei, consecințele pot fi și în România ca după război, fără să se tragă vreun foc: foamete, deznădejde, disperare, conflicte și tensiuni sociale extreme, sărăcie, haos și instabilitate periculoase, impredictibile prin consecințe.

Last updated on Apr 28, 2022 08:55 UTC
comments powered by Disqus