Back
Featured image of post Mitomani, incompetenți, iresponsabili...

Mitomani, incompetenți, iresponsabili...

„Reformele” sunt doar la televizor și prin propaganda partidelor guvernării. De fapt, după ordonanța cu tăierea cheltuielilor cu „bunuri și servicii” ale instituțiilor publice, acestea au sporit. După retorica cu reducerea numărului subsecretarilor de stat (200 la număr) și a cohortei aparatului de partid din jurul acestora, nu s-a clintit nimeni de pe post.

Nu s-a atins nimeni nici de pensiile speciale și tot așa nu se va întâmpla nimic semnificativ în privința desființării celor 200 de mii de posturi de bugetari sau legat de comasarea unor instituții publice care se suprapun ca responsabilități. Pentru că toate sunt constituite, compuse majoritar din politruci și ar însemna ca partidele guvernării să lovească în propria clientelă politică, puternic osificată în instituțiile statului.

De aceea, premierul Marcel Ciolacu se pregătește să meargă la Bruxelles însoțit de mai mulți miniștri. Este o recunoaștere a eșecului politic, implicit economic. Nu merge să dea asigurări că România se va încadra în ținta de deficit de 4,4%, că va face cu adevărat reforme, pentru a beneficia astfel în continuare de fondurile din PNRR, ci va încerca să negocieze o creștere a țintei de deficit și să expună fatalitatea parafată de decizia CCR, anume că pensiile speciale nu pot fi atinse nici cu o floare, pentru că asta este justiția din România.

Așa că ne vom prăbuși în continuare sub povara împrumuturilor externe cu acești mitomani incompetenți și iresponsabili din fruntea statului român, așteptând   să ne calce contabil nemilos Fondul Monetar Internațional (FMI).

Last updated on Aug 18, 2023 11:35 UTC
comments powered by Disqus