Back
Featured image of post Parlamentul a ajuns doar o spoială clevetitoare, costisitoare...

Parlamentul a ajuns doar o spoială clevetitoare, costisitoare...

Parlamentul României își reia de astăzi activitatea, după vacanța de iarnă. A ajuns, din păcate, doar o instituție decorativă, sursă de conflicte și scandaluri repetate, aproape fără nicio relevanță din perspectiva ocârmuirii țării noastre. PSD-PNL-UDMR, deși dețin confortabil majoritatea parlamentară, conduc prin ordonanțe de urgență care s-ar cuveni să aibă exclusiv un caracter excepțional. În 2022, guvernarea a emis 166 de ordonanțe de urgență.

Toate marile proiecte legislative adoptate au în calitate de inițiator cu totul alte instituții decât Parlamentul României. S-a ajuns chiar ca serviciile secrete să-și scrie propriile legi de funcționare, ceea ce nu se întâmplă în niciun stat cu adevărat de drept și democratic.

Parlamentul nu își mai îndeplinește obligațiile constituționale care îi revin. Sunt sute de decizii ale CCR care necesită punerea în acord a legislației cu deciziile adoptate. Acestea au termen de 45 de zile. Legislativul dominat de PSD, PNL și UDMR nu are nicio preocupare în acest sens, ba chiar ignoră deliberat aceste decizii.

În privința politicii externe (internaționale) a României, conform Constituției, reprezentanții Puterii Executive ar trebui să primească mandate de la Parlament. Spre exemplu, în chestiunea Schengen, trebuia formal ca președintele României, miniștrii de Externe și Interne să vină în Legislativ pentru a primi un mandat din partea Parlamentului. Nu s-a întâmplat nimic în acest sens, nici nu a protestat vreun partid politic parlamentar că nu este respectată Constituția.

Per ansamblu, nu există dezbateri parlamentare reale din care să rezulte soluții legislative mai bune pentru interesele naționale ale românilor. Se votează exclusiv prin mandat politic, iar senatorii și deputații au ajuns să fie tratați ca niște oi cărora liderii politici ai guvernării le indică țarcul cuvenit.

Am ajuns să trăim într-o pseudo-democrație în care Parlamentul este insignifiant, fără de rost, doar fațadă și spoială clevetitoare, o adunătură costisitoare…

Last updated on Feb 01, 2023 09:38 UTC
comments powered by Disqus