Back
Featured image of post Pentru români, doar Dumnezeu cu mila...

Pentru români, doar Dumnezeu cu mila...

Ca să pricepeți cum se guvernează în România… Pentru poza artistică privitoare la reducerea numărului de bugetari, guvernul se căznește, fără nicio analiză temeinică, să desființeze 200 de mii de posturi diverse, așa din pix, neocupate. Evident, tehnic, se impune reducerea posturilor din sistemul bugetar supraaglomerat nejustificat dar guvernul nu reduce din politrucii incompetenți cocoțați în funcții pe bază de carnet de partid, ci taie așa anapoda, doar de dragul publicității electorale.

De pildă, pe lista desființării de posturi se află Sănătatea, cu 1.602 poziții. Păi, fraților, conform datelor oficiale furnizate de Eurostat, România are 350 de medici la 100.000 de locuitori, aflându-se aproape de coada clasamentului UE. Țări precum Grecia, Portugalia și Austria, cele din fruntea clasamentului european, au mai mult de 500 de medici la 100.000 de locuitori. La noi, îndeosebi în zona rurală, e jale mare în această privință.

De asemenea, pe lista alandala a guvernului se află 5.727 de posturi din educație, când 4 din 10 elevi români sunt analfabeți funcțional, conform celui mai recent studiu național, iar în zonele rurale există o lipsă acută de cadre didactice calificate și nu se face nimic în această privință.

Un alt exemplu elocvent al aiurelilor guvernamentale vizează structurile de ordine publică, subordonate Ministerul Afacerilor Interne, de unde se dorește desființarea a 13.593 de posturi. Însă, conform Sindicatului al Polițiștilor, în structurile polițienești există un deficit de personal de circa 20% față de necesar. Această situație se vede și este materializată concret prin sporirea infracționalității și a gradului de nesiguranță publică. În România, clanurile se manifestă în voie, adeseori în complicitate cu autoritățile publice, pe stradă proliferează traficul de droguri, violența și agresivitatea fac legea. În loc de a profesionaliza, responsabiliza și eficientiza structurile de ordine publică, guvernanții au rezolvat problema, le-au cumpărat aiurea BMW-uri polițiștilor și vor tăia masiv din posturi.

Putem continua cu tembelismele acestei guvernări de incompetenți, interesați doar să-și protejeze propria clientelă politică, propriul aparat de partid, care parazitează nestânjenit instituțiile publice. În rest, Dumnezeu cu mila!

Last updated on Aug 22, 2023 08:27 UTC
comments powered by Disqus